Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Wylecz refluks i zgagę prawidłową dietą. 100 prostych przepisów diety antyrefluksowej
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Wielu ludzi mylnie sądzi, że zgaga jest jedynym objawem refluksu. Tymczasem spektrum dolegliwości spowodowanych nadkwasotą jest znacznie szersze. Oprócz zgagi mogą występować takie symptomy jak chrypka, przewlekły kaszel, nagły ból i ucisk w gardle, spływanie wydzieliny po tylnej ścianie gardła, reakcje alergiczne, płytki oddech oraz wzdęcia. Badania naukowe odkryły również, że spożywanie żywności zakwaszającej może prowadzić do stanów zapalnych w całym organizmie, co wskazuje na potencjalne długofalowe skutki nadkwasoty. Aby cieszyć się zdrowiem i dobrym samopoczuciem, niezmiernie ważne jest wdrożenie odpowiedniej diety. Właśnie dzięki tej książce dowiesz się, że dieta antyrefluksowa jest prosta do zrozumienia i zastosowania.
Dzięki wskazówkom światowej sławy specjalisty, dr. Jonathana Aviva, zaprezentowany w książce plan żywieniowy oparty na zasadach diety antyrefluksowej bogaty jest w błonnik oraz wysokiej jakości białka, węglowodany i tłuszcze. Jego głównym założeniem jest regeneracja tkanek uszkodzonych przez kwas poprzez wyeliminowanie wysoko przetworzonej żywności zakwaszającej. W zamian autorzy proponują żywność naturalnie niskokwasową. Książka podzielona jest na dwie kluczowe części: 28-dniową fazę leczenia oraz fazę utrwalenia zdrowych nawyków, co jest przedstawione w formie apetycznych przepisów kulinarze. Poznasz także prawdy i mity związane z dietą zasadową oraz odkryjesz, jak bezpiecznie ponownie wprowadzić do diety takie produkty jak pomidory czy cytrusy. Kluczem do sukcesu jest mieszanie ich z produktami alkalicznymi, co neutralizuje kwasowość, zachowując przy tym smak. Aby ułatwić pierwsze kroki, umieszczono przejrzyste tabele pH różnych produktów oraz przykładowe jadłospisy i listy zakupów.
Jednym z przepisów, który warto wypróbować, jest zupa soczewicowa bazująca na marchwi i selerze naciowym. Ta wersja różni się od tradycyjnych zup z soczewicy tym, że unika składników mogących sprzyjać wzdęciom oraz stanom zapalnym, jak cebula czy czosnek. Przygotowanie zajmuje jedynie godzinę, a efekt to sycące i smaczne danie. Aby rozpocząć przygotowanie, rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku, dodaj marchew i seler z odrobiną soli, smaż przez kilka minut, a następnie dodaj bulion oraz soczewicę. Gotuj na wolnym ogniu przez trzy kwadranse, podawaj z posiekaną natką pietruszki. Ciesz się pysznym posiłkiem i pożegnaj objawy refluksu skutecznie!
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Wielu ludzi mylnie sądzi, że zgaga jest jedynym objawem refluksu. Tymczasem spektrum dolegliwości spowodowanych nadkwasotą jest znacznie szersze. Oprócz zgagi mogą występować takie symptomy jak chrypka, przewlekły kaszel, nagły ból i ucisk w gardle, spływanie wydzieliny po tylnej ścianie gardła, reakcje alergiczne, płytki oddech oraz wzdęcia. Badania naukowe odkryły również, że spożywanie żywności zakwaszającej może prowadzić do stanów zapalnych w całym organizmie, co wskazuje na potencjalne długofalowe skutki nadkwasoty. Aby cieszyć się zdrowiem i dobrym samopoczuciem, niezmiernie ważne jest wdrożenie odpowiedniej diety. Właśnie dzięki tej książce dowiesz się, że dieta antyrefluksowa jest prosta do zrozumienia i zastosowania.
Dzięki wskazówkom światowej sławy specjalisty, dr. Jonathana Aviva, zaprezentowany w książce plan żywieniowy oparty na zasadach diety antyrefluksowej bogaty jest w błonnik oraz wysokiej jakości białka, węglowodany i tłuszcze. Jego głównym założeniem jest regeneracja tkanek uszkodzonych przez kwas poprzez wyeliminowanie wysoko przetworzonej żywności zakwaszającej. W zamian autorzy proponują żywność naturalnie niskokwasową. Książka podzielona jest na dwie kluczowe części: 28-dniową fazę leczenia oraz fazę utrwalenia zdrowych nawyków, co jest przedstawione w formie apetycznych przepisów kulinarze. Poznasz także prawdy i mity związane z dietą zasadową oraz odkryjesz, jak bezpiecznie ponownie wprowadzić do diety takie produkty jak pomidory czy cytrusy. Kluczem do sukcesu jest mieszanie ich z produktami alkalicznymi, co neutralizuje kwasowość, zachowując przy tym smak. Aby ułatwić pierwsze kroki, umieszczono przejrzyste tabele pH różnych produktów oraz przykładowe jadłospisy i listy zakupów.
Jednym z przepisów, który warto wypróbować, jest zupa soczewicowa bazująca na marchwi i selerze naciowym. Ta wersja różni się od tradycyjnych zup z soczewicy tym, że unika składników mogących sprzyjać wzdęciom oraz stanom zapalnym, jak cebula czy czosnek. Przygotowanie zajmuje jedynie godzinę, a efekt to sycące i smaczne danie. Aby rozpocząć przygotowanie, rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku, dodaj marchew i seler z odrobiną soli, smaż przez kilka minut, a następnie dodaj bulion oraz soczewicę. Gotuj na wolnym ogniu przez trzy kwadranse, podawaj z posiekaną natką pietruszki. Ciesz się pysznym posiłkiem i pożegnaj objawy refluksu skutecznie!
