Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Ultraprzetworzeni ludzie
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
### To nie ty, to jedzenie
W dzisiejszych czasach żywność przeszła ogromne zmiany. Większość z nas dostarcza sobie kalorie głównie poprzez produkty zaliczane do grupy żywności ultraprzetworzonej. Są to produkty stworzone w taki sposób, by maksymalnie przyciągać i uzależniać konsumentów. Ale czy naprawdę zdajemy sobie sprawę, jakie efekty ma to na naszą fizjologię?
Chris van Tulleken, uznany lekarz i medialna osobowość, zaprasza czytelników do eksploracji świata żywności wysoko przetworzonej. Zderza nas z przygnębiającą rzeczywistością, uświadamiając, że ani regularne ćwiczenia, ani siła woli nie są wystarczające, by przeciwstawić się jej skutkom. Demaskuje, jak UPF, czyli żywność ultraprzetworzona, wpływa na nasze zdrowie, masę ciała oraz środowisko - i jak można się domyśleć, nie są to pozytywne zmiany.
Przez wiele lat obarczano nas odpowiedzialnością za dokonywanie lepszych wyborów żywieniowych, mimo że obecnie jest to niemal niewykonalne. Ta książka stanowi głos w sprawie naszych praw: prawa do wiedzy na temat składu naszych posiłków oraz ich oddziaływania na nasz organizm. A przede wszystkim, prawa do dostępu do zdrowej żywności w przystępnych cenach.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
### To nie ty, to jedzenie
W dzisiejszych czasach żywność przeszła ogromne zmiany. Większość z nas dostarcza sobie kalorie głównie poprzez produkty zaliczane do grupy żywności ultraprzetworzonej. Są to produkty stworzone w taki sposób, by maksymalnie przyciągać i uzależniać konsumentów. Ale czy naprawdę zdajemy sobie sprawę, jakie efekty ma to na naszą fizjologię?
Chris van Tulleken, uznany lekarz i medialna osobowość, zaprasza czytelników do eksploracji świata żywności wysoko przetworzonej. Zderza nas z przygnębiającą rzeczywistością, uświadamiając, że ani regularne ćwiczenia, ani siła woli nie są wystarczające, by przeciwstawić się jej skutkom. Demaskuje, jak UPF, czyli żywność ultraprzetworzona, wpływa na nasze zdrowie, masę ciała oraz środowisko - i jak można się domyśleć, nie są to pozytywne zmiany.
Przez wiele lat obarczano nas odpowiedzialnością za dokonywanie lepszych wyborów żywieniowych, mimo że obecnie jest to niemal niewykonalne. Ta książka stanowi głos w sprawie naszych praw: prawa do wiedzy na temat składu naszych posiłków oraz ich oddziaływania na nasz organizm. A przede wszystkim, prawa do dostępu do zdrowej żywności w przystępnych cenach.
