Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Ukraina. Soroczka i kiszone arbuzy
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jak wydarzenia na Majdanie wpłynęły na transformację Ukrainy i życie jej mieszkańców? Co oznacza bycie "porobionym"? Jak można wtopić się w cudze życie we Lwowie? Ukraina to miejsce pełne paradoksów, zbudowane na historii kozactwa, ale podzielone między wpływy Wschodu i Zachodu. W tym kraju narodowa tożsamość nie zawsze pokrywa się z językiem, a najprostszym sposobem na sprawdzenie, czy ktoś jest z „naszych”, jest zapytanie o przynależność Krymu. Książka zaprasza w podróż po Ukrainie, pełną słodko-gorzkich doświadczeń, gdzie wciąż łączy się wizyty w cerkwi z wizytami u wróżki, a w jednej szafie można znaleźć zarówno tradycyjną soroczkę, jak i futro. Ukazuje mieszankę smaków warzywnej sałatki z kawiorem i kiszonym arbuzem. Autorka przedstawia miejsca zaludnione turystami oraz te, o których niewiele się mówi, opisując życie w kraju dotkniętym wojną, gdzie bogactwo kulinarne kontrastuje z pustką w portfelach. Odkrywając górskie szlaki Zakarpacia, wybrzeże Morza Czarnego i osiedla z epoki komunistycznej w Charkowie, odsłania zarówno jasną, jak i ciemną stronę współczesnej Ukrainy.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Jak wydarzenia na Majdanie wpłynęły na transformację Ukrainy i życie jej mieszkańców? Co oznacza bycie "porobionym"? Jak można wtopić się w cudze życie we Lwowie? Ukraina to miejsce pełne paradoksów, zbudowane na historii kozactwa, ale podzielone między wpływy Wschodu i Zachodu. W tym kraju narodowa tożsamość nie zawsze pokrywa się z językiem, a najprostszym sposobem na sprawdzenie, czy ktoś jest z „naszych”, jest zapytanie o przynależność Krymu. Książka zaprasza w podróż po Ukrainie, pełną słodko-gorzkich doświadczeń, gdzie wciąż łączy się wizyty w cerkwi z wizytami u wróżki, a w jednej szafie można znaleźć zarówno tradycyjną soroczkę, jak i futro. Ukazuje mieszankę smaków warzywnej sałatki z kawiorem i kiszonym arbuzem. Autorka przedstawia miejsca zaludnione turystami oraz te, o których niewiele się mówi, opisując życie w kraju dotkniętym wojną, gdzie bogactwo kulinarne kontrastuje z pustką w portfelach. Odkrywając górskie szlaki Zakarpacia, wybrzeże Morza Czarnego i osiedla z epoki komunistycznej w Charkowie, odsłania zarówno jasną, jak i ciemną stronę współczesnej Ukrainy.
