Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Twój drugi mózg
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Dr Emeran Mayer, znany z ponad czterdziestoletniego doświadczenia w dziedzinie badań nad powiązaniami między mózgiem a układem pokarmowym, prezentuje fascynującą książkę ujawniającą, jak jelita i mózg nieustannie się komunikują. Ta wymiana informacji odgrywa kluczową rolę w naszym zdrowiu, wpływając na samopoczucie i nawet podejmowanie decyzji. Zdajemy sobie coraz bardziej sprawę, że funkcja naszego układu pokarmowego sięga dalej niż tylko trawienie jedzenia. Dr Mayer podkreśla, że to jeden z największych narządów zmysłowych, pełen receptorów i zakończeń nerwowych. Oprócz procesów trawiennych, w naszych jelitach żyją biliony mikroorganizmów, które wysyłają do mózgu różnorodne sygnały, kształtując nasze zdrowie i codzienną kondycję psychiczną. Choć ekscytuje nas odkrywanie kosmosu czy morskich głębin, często lekceważymy skomplikowany ekosystem drobnoustrojów w naszych ciałach. Nauka dopiero zaczyna zgłębiać, w jakim stopniu ten mikrobiom wpływa na zdrowie. Oś mózg-jelita-mikrobiom łączy funkcjonowanie mózgu z dietą, sposobem uprawy żywności, lekami, a także z naszymi interakcjami z otoczką mikrobiologiczną od narodzin po całe życie. Gdy lepiej zrozumiemy te wieloaspektowe zależności, nasza percepcja nas samych, otaczającego świata i naszego zdrowia ulegnie głębokiej transformacji.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Dr Emeran Mayer, znany z ponad czterdziestoletniego doświadczenia w dziedzinie badań nad powiązaniami między mózgiem a układem pokarmowym, prezentuje fascynującą książkę ujawniającą, jak jelita i mózg nieustannie się komunikują. Ta wymiana informacji odgrywa kluczową rolę w naszym zdrowiu, wpływając na samopoczucie i nawet podejmowanie decyzji. Zdajemy sobie coraz bardziej sprawę, że funkcja naszego układu pokarmowego sięga dalej niż tylko trawienie jedzenia. Dr Mayer podkreśla, że to jeden z największych narządów zmysłowych, pełen receptorów i zakończeń nerwowych. Oprócz procesów trawiennych, w naszych jelitach żyją biliony mikroorganizmów, które wysyłają do mózgu różnorodne sygnały, kształtując nasze zdrowie i codzienną kondycję psychiczną. Choć ekscytuje nas odkrywanie kosmosu czy morskich głębin, często lekceważymy skomplikowany ekosystem drobnoustrojów w naszych ciałach. Nauka dopiero zaczyna zgłębiać, w jakim stopniu ten mikrobiom wpływa na zdrowie. Oś mózg-jelita-mikrobiom łączy funkcjonowanie mózgu z dietą, sposobem uprawy żywności, lekami, a także z naszymi interakcjami z otoczką mikrobiologiczną od narodzin po całe życie. Gdy lepiej zrozumiemy te wieloaspektowe zależności, nasza percepcja nas samych, otaczającego świata i naszego zdrowia ulegnie głębokiej transformacji.
