Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Świnia w Prowansji
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Czterdzieści lat temu Georgeanne Brennan, laureatka prestiżowej nagrody Jamesa Bearda, postanowiła spełnić swoje marzenie o życiu na wsi w malowniczej Prowansji. Razem z mężem i małą córeczką zdecydowała się przenieść na południe Francji, gdzie kupili niewielki domek z działką, kilka kóz oraz tytułową świnię, rozpoczynając tym samym pełną uroku przygodę celebrowania uroków życia.
W swoich barwnych wspomnieniach Brennan dzieli się przepisami i doświadczeniami, które oddają bogactwo prowansalskiej gastronomii i tradycji. Razem z nią odkrywamy tajemnice miejscowych kuchni, zaglądamy do ogrodów, lasów i winnic, zbieramy grzyby, przygotowujemy sery i gotujemy autentyczną bouillabaisse. Ta fascynująca opowieść pozostawia czytelników z głodem zarówno kulinarnym, jak i duchowym, będąc idealną lekturą dla smakoszy, miłośników Francji oraz tych, którzy marzyli o tym, by po prostu spakować walizki i odkryć piękno życia w nowym miejscu.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Czterdzieści lat temu Georgeanne Brennan, laureatka prestiżowej nagrody Jamesa Bearda, postanowiła spełnić swoje marzenie o życiu na wsi w malowniczej Prowansji. Razem z mężem i małą córeczką zdecydowała się przenieść na południe Francji, gdzie kupili niewielki domek z działką, kilka kóz oraz tytułową świnię, rozpoczynając tym samym pełną uroku przygodę celebrowania uroków życia.
W swoich barwnych wspomnieniach Brennan dzieli się przepisami i doświadczeniami, które oddają bogactwo prowansalskiej gastronomii i tradycji. Razem z nią odkrywamy tajemnice miejscowych kuchni, zaglądamy do ogrodów, lasów i winnic, zbieramy grzyby, przygotowujemy sery i gotujemy autentyczną bouillabaisse. Ta fascynująca opowieść pozostawia czytelników z głodem zarówno kulinarnym, jak i duchowym, będąc idealną lekturą dla smakoszy, miłośników Francji oraz tych, którzy marzyli o tym, by po prostu spakować walizki i odkryć piękno życia w nowym miejscu.
