Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Siostra Anastazja. Życie pełne smaku. Historia przeplatana przepisami
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Swój pierwszy niezależny posiłek przygotowała mając 17 lat, w 1967 roku, dzień po śmierci swojej mamy. Wówczas skomponowała proste danie z ziemniaków i kwaśnego mleka. Pierwsze próby pieczenia chleba okazały się nieudane; jeden się spalił, a drugi nie dopiekł. Brakowało jej jeszcze doświadczenia.
Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawiła się wtedy możliwość zawarcia małżeństwa, lecz myśl o tym nie była dla niej pociągająca. Ostatecznie wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Na pytanie matki przełożonej o to, jakie obowiązki chciałaby pełnić, odpowiedziała bez wahania: Gotować. Jej talent kulinarny rozwijał się przez lata i gdy w 1999 roku dołączyła do kuchni jezuitów, jej obecność zaczęła wywierać znaczący wpływ na ich codzienność. Odbiło się to również echem wśród wielu Polaków.
Pierwsze wydanie książki "103 ciasta siostry Anastazji" ukazało się w niewielkim nakładzie 2 tys. egzemplarzy, które szybko stały się białymi krukami. Z biegiem czasu pojawiły się kolejne tytuły, osiągając łączny nakład ponad 4 milionów egzemplarzy. Zagraniczne media porównywały Siostrę Anastazję do takich kulinarnych osobowości jak Nigella Lawson czy Jamie Oliver, ale dla nas pozostaje nieporównywalna. Jest niepowtarzalna, jak jej przepisy na ciasta, sałatki, surówki, a także potrawy świąteczne i codzienne. Czas bliżej poznać siostrę Anastazję, zgłębiając jednocześnie jej kolejne kulinarne sekrety.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Swój pierwszy niezależny posiłek przygotowała mając 17 lat, w 1967 roku, dzień po śmierci swojej mamy. Wówczas skomponowała proste danie z ziemniaków i kwaśnego mleka. Pierwsze próby pieczenia chleba okazały się nieudane; jeden się spalił, a drugi nie dopiekł. Brakowało jej jeszcze doświadczenia.
Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawiła się wtedy możliwość zawarcia małżeństwa, lecz myśl o tym nie była dla niej pociągająca. Ostatecznie wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Na pytanie matki przełożonej o to, jakie obowiązki chciałaby pełnić, odpowiedziała bez wahania: Gotować. Jej talent kulinarny rozwijał się przez lata i gdy w 1999 roku dołączyła do kuchni jezuitów, jej obecność zaczęła wywierać znaczący wpływ na ich codzienność. Odbiło się to również echem wśród wielu Polaków.
Pierwsze wydanie książki "103 ciasta siostry Anastazji" ukazało się w niewielkim nakładzie 2 tys. egzemplarzy, które szybko stały się białymi krukami. Z biegiem czasu pojawiły się kolejne tytuły, osiągając łączny nakład ponad 4 milionów egzemplarzy. Zagraniczne media porównywały Siostrę Anastazję do takich kulinarnych osobowości jak Nigella Lawson czy Jamie Oliver, ale dla nas pozostaje nieporównywalna. Jest niepowtarzalna, jak jej przepisy na ciasta, sałatki, surówki, a także potrawy świąteczne i codzienne. Czas bliżej poznać siostrę Anastazję, zgłębiając jednocześnie jej kolejne kulinarne sekrety.
