Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Siga siga. Smak Grecji na twoim talerzu
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Co mogą mieć wspólnego greckie mity z dietą śródziemnomorską? Jakie są dzieje tego popularnego modelu żywienia, który podbił kulinarny świat, i jakie elementy go charakteryzują? Na te pytania odpowiada książka Sabiny Francuz, autorki bloga "Głodne Kawałki", która podzieliła swoje życie między Kraków i Ateny przez ostatnie sześć lat. Książka jest pełna anegdot i ciekawostek, które nadają jej wyjątkowego smaku.
Znajdziesz w niej aż 80 przepisów, obejmujących zarówno klasyczne dania serwowane podczas rodzinnych biesiad w Grecji, jak i potrawy, które można łatwo przygotować w domowym zaciszu z dostępnych w Polsce składników. To doskonała okazja, by poznać sekrety greckiej kuchni, schodząc z utartych turystycznych szlaków i odkrywając kulinarne tradycje tego fascynującego regionu.
Podczas podróży przez greckie smaki poczujesz słońce nad Atenami, delikatne fale Morza Egejskiego i klimat cykladzkich wysp, co pomoże ci zrozumieć filozofię siga siga – grecką sztukę szczęścia w zwolnionym tempie.
Książka oferuje przepisy na potrawy takie jak fawa, keftedes, feta smażona w filo, faszerowany kalmar w cytrynowym sosie z uzo czy hilopites z boczniakami i orzechami. Nie brakuje też słodkości, takich jak tradycyjny chlebek z rodzynkami i lody tymiankowe z metaxą. To prawdziwa gratka nie tylko dla miłośników Grecji, ale też dla wszystkich, którzy pragną odnaleźć równowagę i spokój w kuchennym zgiełku.
Zachęcamy do zaproszenia bliskich oraz nowych znajomych, by wspólnie cieszyć się greckimi smakami i sercami otwartymi na nowe kulinarne doznania. Smacznego, albo jak to mawiają Grecy – Καλή όρεξη!
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Co mogą mieć wspólnego greckie mity z dietą śródziemnomorską? Jakie są dzieje tego popularnego modelu żywienia, który podbił kulinarny świat, i jakie elementy go charakteryzują? Na te pytania odpowiada książka Sabiny Francuz, autorki bloga "Głodne Kawałki", która podzieliła swoje życie między Kraków i Ateny przez ostatnie sześć lat. Książka jest pełna anegdot i ciekawostek, które nadają jej wyjątkowego smaku.
Znajdziesz w niej aż 80 przepisów, obejmujących zarówno klasyczne dania serwowane podczas rodzinnych biesiad w Grecji, jak i potrawy, które można łatwo przygotować w domowym zaciszu z dostępnych w Polsce składników. To doskonała okazja, by poznać sekrety greckiej kuchni, schodząc z utartych turystycznych szlaków i odkrywając kulinarne tradycje tego fascynującego regionu.
Podczas podróży przez greckie smaki poczujesz słońce nad Atenami, delikatne fale Morza Egejskiego i klimat cykladzkich wysp, co pomoże ci zrozumieć filozofię siga siga – grecką sztukę szczęścia w zwolnionym tempie.
Książka oferuje przepisy na potrawy takie jak fawa, keftedes, feta smażona w filo, faszerowany kalmar w cytrynowym sosie z uzo czy hilopites z boczniakami i orzechami. Nie brakuje też słodkości, takich jak tradycyjny chlebek z rodzynkami i lody tymiankowe z metaxą. To prawdziwa gratka nie tylko dla miłośników Grecji, ale też dla wszystkich, którzy pragną odnaleźć równowagę i spokój w kuchennym zgiełku.
Zachęcamy do zaproszenia bliskich oraz nowych znajomych, by wspólnie cieszyć się greckimi smakami i sercami otwartymi na nowe kulinarne doznania. Smacznego, albo jak to mawiają Grecy – Καλή όρεξη!
