Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Sery, masło, jogurt, kefir
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Czy zastanawiałeś się kiedyś nad samodzielnym przygotowaniem sera z mleka krowiego, owczego czy koziego? Domowe masło, sery i twarogi zachwycają wyjątkowym smakiem. Wystarczy, że masz wysokiej jakości mleko, odpowiednie dodatki oraz sprawdzony przepis, aby stworzyć własne, świeże wyroby mleczne bez konserwantów.
Tworzenie własnych serów, twarogów, kefirów i masła to zdrowe urozmaicenie codziennego jadłospisu, które z pewnością zachwyci Twoich bliskich i znajomych. Nasz poradnik oferuje ponad 120 dokładnych przepisów na produkty z mleka krowiego, owczego i koziego. Poznasz sposoby na przygotowanie takich specjałów jak:
- twarogi, twarożki, ser smażony i kwargiel
- bryndza, mozzarella, pecorino i feta
- ser monastyrski i ser piwny
- sery pleśniowe, takie jak brie, camembert, roquefort
- sery półtwarde i twarde, jak tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan
- śmietana i masło
- zsiadłe mleko, jogurt oraz kefir
Dodatkowo, zawarliśmy informacje na temat mleka, niezbędnego wyposażenia do produkcji sera, podstawowych zasad wytwarzania serów, tajemnic obróbki skrzepu oraz najczęstszych problemów, jakie mogą się pojawić. Jest to praktyczny przewodnik dla każdego, kto chce rozpocząć przygodę z domowym serowarstwem.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Czy zastanawiałeś się kiedyś nad samodzielnym przygotowaniem sera z mleka krowiego, owczego czy koziego? Domowe masło, sery i twarogi zachwycają wyjątkowym smakiem. Wystarczy, że masz wysokiej jakości mleko, odpowiednie dodatki oraz sprawdzony przepis, aby stworzyć własne, świeże wyroby mleczne bez konserwantów.
Tworzenie własnych serów, twarogów, kefirów i masła to zdrowe urozmaicenie codziennego jadłospisu, które z pewnością zachwyci Twoich bliskich i znajomych. Nasz poradnik oferuje ponad 120 dokładnych przepisów na produkty z mleka krowiego, owczego i koziego. Poznasz sposoby na przygotowanie takich specjałów jak:
- twarogi, twarożki, ser smażony i kwargiel
- bryndza, mozzarella, pecorino i feta
- ser monastyrski i ser piwny
- sery pleśniowe, takie jak brie, camembert, roquefort
- sery półtwarde i twarde, jak tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan
- śmietana i masło
- zsiadłe mleko, jogurt oraz kefir
Dodatkowo, zawarliśmy informacje na temat mleka, niezbędnego wyposażenia do produkcji sera, podstawowych zasad wytwarzania serów, tajemnic obróbki skrzepu oraz najczęstszych problemów, jakie mogą się pojawić. Jest to praktyczny przewodnik dla każdego, kto chce rozpocząć przygodę z domowym serowarstwem.
