Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Sceny kuchenne
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Bez praktycznego zastosowania teoria niewiele znaczy. Tak właśnie widzę przepisy zawarte w tej książce, które przez lata konsumpcji gotowych potraw nieprzerwanie wzbudzały mój zachwyt. Każdy kęs przekonywał mnie, by sięgnąć po dokładkę, zwłaszcza jeśli chodziło o ryby: od śledzia pod buraczkami po wyborne dania z karpia, szczupaka czy sandacza. Marysia i Janusz to pasjonaci gotowania, co czyni ich kuchnię wyjątkową i pełną serca.
Nie brakuje tu również wschodnich akcentów, które nieodmiennie kojarzą mi się z potrawami przygotowywanymi w młodości przez moją babcię Emilię, pochodzącą z Kresów. Maria Pakulnis, nie tylko wybitna artystka estrady i teatru, potrafi również czarować w kuchni. Ta książka jest prawdziwym kulinarnym arcydziełem, co mogę potwierdzić z pełnym przekonaniem — mówi Janusz Łasuch Zaorski.
W moim życiu były trzy osoby, które najlepiej mnie karmiły: najpierw mama, potem żona, a ostatecznie Janusz Mizera. Janusz, współautor "Scen kuchennych", prowadził warszawską restaurację, która przez długie lata była moją ulubioną. Wraz z przyjaciółmi — aktorami, reżyserami i pisarzami — odwiedzaliśmy ją często i niejednokrotnie zostawaliśmy do późna, zafascynowani atmosferą, którą Janusz potrafił stworzyć. Teraz część tej magii można znaleźć w tej książce, która zawiera przepisy na wyśmienite potrawy. — Andrzej Saramonowicz.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Bez praktycznego zastosowania teoria niewiele znaczy. Tak właśnie widzę przepisy zawarte w tej książce, które przez lata konsumpcji gotowych potraw nieprzerwanie wzbudzały mój zachwyt. Każdy kęs przekonywał mnie, by sięgnąć po dokładkę, zwłaszcza jeśli chodziło o ryby: od śledzia pod buraczkami po wyborne dania z karpia, szczupaka czy sandacza. Marysia i Janusz to pasjonaci gotowania, co czyni ich kuchnię wyjątkową i pełną serca.
Nie brakuje tu również wschodnich akcentów, które nieodmiennie kojarzą mi się z potrawami przygotowywanymi w młodości przez moją babcię Emilię, pochodzącą z Kresów. Maria Pakulnis, nie tylko wybitna artystka estrady i teatru, potrafi również czarować w kuchni. Ta książka jest prawdziwym kulinarnym arcydziełem, co mogę potwierdzić z pełnym przekonaniem — mówi Janusz Łasuch Zaorski.
W moim życiu były trzy osoby, które najlepiej mnie karmiły: najpierw mama, potem żona, a ostatecznie Janusz Mizera. Janusz, współautor "Scen kuchennych", prowadził warszawską restaurację, która przez długie lata była moją ulubioną. Wraz z przyjaciółmi — aktorami, reżyserami i pisarzami — odwiedzaliśmy ją często i niejednokrotnie zostawaliśmy do późna, zafascynowani atmosferą, którą Janusz potrafił stworzyć. Teraz część tej magii można znaleźć w tej książce, która zawiera przepisy na wyśmienite potrawy. — Andrzej Saramonowicz.
