Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Ryby w zdrowej diecie
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jakie ryby warto włączyć do diety, aby zmniejszyć ryzyko wielu chorób cywilizacyjnych, takich jak choroby układu krążenia?
Najnowsze badania naukowe sugerują, że spożywanie jednej porcji ryb tygodniowo może obniżyć ryzyko śmiertelności o 3%, niezależnie od jej przyczyny. Co ciekawe, zwiększenie konsumpcji ryb do 2-4 porcji tygodniowo może dodatkowo zmniejszyć to ryzyko nawet do 12%. Nie ma wątpliwości co do wartości odżywczej ryb oraz owoców morza, jednak nasza wiedza często na tym się kończy. Wiele osób nie ma pojęcia, które ryby są korzystne dla zdrowia, ani jak dokonać wyboru pomiędzy rybami tłustymi a chudymi. Często problemem jest również ich odpowiednie przygotowanie, co sprawia, że nie korzystamy w pełni z dobroczynnych właściwości tych produktów.
Książka ta dostarcza informacji na temat zalet włączenia ryb do codziennej diety, opartych na wynikach najnowszych badań naukowych przeprowadzonych przez uznane autorytety w dziedzinie medycyny. Autorka szczegółowo opisuje, jak ryby mogą wpłynąć na nasz jadłospis oraz jak różne metody przygotowania wpływają na ich wartości odżywcze. Oprócz licznych praktycznych wskazówek, w książce znajdziesz również przepisy na smaczne dania z ryb.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Jakie ryby warto włączyć do diety, aby zmniejszyć ryzyko wielu chorób cywilizacyjnych, takich jak choroby układu krążenia?
Najnowsze badania naukowe sugerują, że spożywanie jednej porcji ryb tygodniowo może obniżyć ryzyko śmiertelności o 3%, niezależnie od jej przyczyny. Co ciekawe, zwiększenie konsumpcji ryb do 2-4 porcji tygodniowo może dodatkowo zmniejszyć to ryzyko nawet do 12%. Nie ma wątpliwości co do wartości odżywczej ryb oraz owoców morza, jednak nasza wiedza często na tym się kończy. Wiele osób nie ma pojęcia, które ryby są korzystne dla zdrowia, ani jak dokonać wyboru pomiędzy rybami tłustymi a chudymi. Często problemem jest również ich odpowiednie przygotowanie, co sprawia, że nie korzystamy w pełni z dobroczynnych właściwości tych produktów.
Książka ta dostarcza informacji na temat zalet włączenia ryb do codziennej diety, opartych na wynikach najnowszych badań naukowych przeprowadzonych przez uznane autorytety w dziedzinie medycyny. Autorka szczegółowo opisuje, jak ryby mogą wpłynąć na nasz jadłospis oraz jak różne metody przygotowania wpływają na ich wartości odżywcze. Oprócz licznych praktycznych wskazówek, w książce znajdziesz również przepisy na smaczne dania z ryb.
