Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Rozmowy przy stole
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Czym zaskakuje współczesna kuchnia polska? Nie są to klasyki w postaci schabowego z ziemniakami czy pierogów ruskich, ale raczej unikalne i proste dania wpisujące się w filozofię slow food.
Dołącz do fascynującej podróży prowadzonej przez KULINARNY PRZEWODNIK NATALII SOSIN-KROSNOWSKIEJ, odkrywając urokliwe wioski i zakątki, które kryją w sobie prawdziwe skarby smakowe. Odkryj lokalne produkty, które trafiają prosto z ogrodów na stoły, a także poznaj sposoby na wzbogacenie tradycyjnych dań o nowoczesne akcenty.
W książce znajdziesz przepisy na takie perełki jak wegański smalec z fasoli czy pasztet z amarantusa ze śliwkami. Spróbuj omletu z kiszoną kapustą, olejem szczypiorkowym i miodem albo policzka wołowego na purée chrzanowym z piklowanymi burakami. Nie przegap tartacznej zupy rybnej, deseru z ogórka z pistacjami oraz domowego cydru. Te potrawy stanowią jedynie namiastkę tego, co oferuje polska kuchnia inspirowana lokalnym dziedzictwem.
Natalia Sosin-Krosnowska, podróżując przez Polskę, odwiedziła setkę agroturystyk, z których wyłoniła dwadzieścia wyjątkowych. Spotkania z ich właścicielami to nie tylko uczta dla podniebienia, ale i okazja do poznania ich historii, motywacji i inspiracji oraz przyjacielskiego ducha, który uwielbia dzielić się radością gotowania i smakowania życia.
Wśród rozmówców Natalii są zarówno weganie, jak i miłośnicy mięsa, jak również osoby gotujące z myślą o specjalnych dietach. Łączy ich wszystkich pasja do dobrego smaku, troska o jakość składników i otwartość na innych ludzi. To właśnie w takich momentach odnajdujemy prawdziwą magię kulinarnego doświadczenia.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Czym zaskakuje współczesna kuchnia polska? Nie są to klasyki w postaci schabowego z ziemniakami czy pierogów ruskich, ale raczej unikalne i proste dania wpisujące się w filozofię slow food.
Dołącz do fascynującej podróży prowadzonej przez KULINARNY PRZEWODNIK NATALII SOSIN-KROSNOWSKIEJ, odkrywając urokliwe wioski i zakątki, które kryją w sobie prawdziwe skarby smakowe. Odkryj lokalne produkty, które trafiają prosto z ogrodów na stoły, a także poznaj sposoby na wzbogacenie tradycyjnych dań o nowoczesne akcenty.
W książce znajdziesz przepisy na takie perełki jak wegański smalec z fasoli czy pasztet z amarantusa ze śliwkami. Spróbuj omletu z kiszoną kapustą, olejem szczypiorkowym i miodem albo policzka wołowego na purée chrzanowym z piklowanymi burakami. Nie przegap tartacznej zupy rybnej, deseru z ogórka z pistacjami oraz domowego cydru. Te potrawy stanowią jedynie namiastkę tego, co oferuje polska kuchnia inspirowana lokalnym dziedzictwem.
Natalia Sosin-Krosnowska, podróżując przez Polskę, odwiedziła setkę agroturystyk, z których wyłoniła dwadzieścia wyjątkowych. Spotkania z ich właścicielami to nie tylko uczta dla podniebienia, ale i okazja do poznania ich historii, motywacji i inspiracji oraz przyjacielskiego ducha, który uwielbia dzielić się radością gotowania i smakowania życia.
Wśród rozmówców Natalii są zarówno weganie, jak i miłośnicy mięsa, jak również osoby gotujące z myślą o specjalnych dietach. Łączy ich wszystkich pasja do dobrego smaku, troska o jakość składników i otwartość na innych ludzi. To właśnie w takich momentach odnajdujemy prawdziwą magię kulinarnego doświadczenia.
