Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Podchmielona historia Warszawy
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Historia Warszawy była już opowiadana na wiele sposobów, ale jeszcze nikt nie skupił się na zapachu piwa jako przewodnim motywie tej opowieści. W swojej książce Piotr Wierzbicki stawia browarnictwo w centrum uwagi, odkrywając przed czytelnikami fascynującą historię stołecznego piwowarstwa. Zastanawiasz się, gdzie dawniej żyli i pracowali warszawscy piwowarzy? Jak wyglądał proces warzenia piwa w tamtych czasach? A może interesuje Cię, jak Warszawa plasowała się na tle Mazowsza w produkcji tego trunku? Kto przyczynił się do rozwoju przemysłu browarniczego w stolicy na skalę masową i które piwa były najbardziej popularne na warszawskich stołach? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziesz w książce „Podchmielona historia Warszawy”, gdzie autor odkrywa również, co pozostało z niegdyś potężnego przemysłu piwowarskiego miasta.
Piotr Wierzbicki to rodowity warszawiak, choć może nie z pradziadka. W latach 80. i 90. był ważną postacią na muzycznej scenie undergroundowej, pełniąc rolę wydawcy, organizatora oraz dziennikarza. Jako DJ związany był z popularnymi stacjami, takimi jak legendarna Rozgłośnia Harcerska i Radiostacja, a także rezydował na imprezach w klubie Hydrozagadka na Pradze. Od 2011 roku pełni rolę przewodnika turystycznego po Warszawie, a swoją wiedzą dzieli się na facebookowym profilu „Warszawa Na Wyrywki”, który sam założył. Stworzył około 50 tras po mieście, łącząc piesze, rowerowe i wiślane szlaki, które regularnie prowadzi. Od kilku lat wykłada także varsavianistykę w Kalinowym Sercu na Żoliborzu, a jako dziennikarz związany jest z „Skarpą Warszawską”, gdzie regularnie pisze o stolicy.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Historia Warszawy była już opowiadana na wiele sposobów, ale jeszcze nikt nie skupił się na zapachu piwa jako przewodnim motywie tej opowieści. W swojej książce Piotr Wierzbicki stawia browarnictwo w centrum uwagi, odkrywając przed czytelnikami fascynującą historię stołecznego piwowarstwa. Zastanawiasz się, gdzie dawniej żyli i pracowali warszawscy piwowarzy? Jak wyglądał proces warzenia piwa w tamtych czasach? A może interesuje Cię, jak Warszawa plasowała się na tle Mazowsza w produkcji tego trunku? Kto przyczynił się do rozwoju przemysłu browarniczego w stolicy na skalę masową i które piwa były najbardziej popularne na warszawskich stołach? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziesz w książce „Podchmielona historia Warszawy”, gdzie autor odkrywa również, co pozostało z niegdyś potężnego przemysłu piwowarskiego miasta.
Piotr Wierzbicki to rodowity warszawiak, choć może nie z pradziadka. W latach 80. i 90. był ważną postacią na muzycznej scenie undergroundowej, pełniąc rolę wydawcy, organizatora oraz dziennikarza. Jako DJ związany był z popularnymi stacjami, takimi jak legendarna Rozgłośnia Harcerska i Radiostacja, a także rezydował na imprezach w klubie Hydrozagadka na Pradze. Od 2011 roku pełni rolę przewodnika turystycznego po Warszawie, a swoją wiedzą dzieli się na facebookowym profilu „Warszawa Na Wyrywki”, który sam założył. Stworzył około 50 tras po mieście, łącząc piesze, rowerowe i wiślane szlaki, które regularnie prowadzi. Od kilku lat wykłada także varsavianistykę w Kalinowym Sercu na Żoliborzu, a jako dziennikarz związany jest z „Skarpą Warszawską”, gdzie regularnie pisze o stolicy.
