Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Pod słońcem Hellady
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jarosław Molenda w swojej książce zaprasza czytelnika do odkrywania fascynujących zakątków Grecji, zarówno na stałym lądzie, jak i na wyspach. Jego wybory miejsc często bywają nieoczywiste, a nawet zaskakująco odmienne od tradycyjnych turystycznych szlaków. Zafascynowany Grecją podróżnik, wierny idei flaneryzmu Herberta, przemierza różne regiony, aby zasmakować w autentycznej atmosferze tego kraju: odwiedzając urokliwe miasteczka, klimatyczne tawerny, tętniące życiem bazary, urokliwe winnice, zabytkowe cerkwie, różnorodne muzea oraz idylliczne plaże. Cała jego podróż toczy się w duchu "siga, siga," czyli powoli i ze smakiem.
Z książki dowiesz się, jak przyrządzić najstarszy sernik na świecie, odkryjesz ciekawostki takie jak greckie pochodzenie Krzysztofa Kolumba z Chios, zamiast z Genui, oraz nauczysz się, w jaki sposób spożywać kumkwat. Ponadto, odwiedzisz piekarnię ostatniego Mohikanina greckiej sztuki piekarniczej, poznasz losy najstarszego laptopa świata oraz odkryjesz, co łączy ouzo z miłością lesbijką. Przekonasz się też, jaki smak ma kandyzowana wełna owcza, a także jakiego deseru użyła Biała Czarownica, by skusić Edmunda w filmie "Opowieści z Narni".
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Jarosław Molenda w swojej książce zaprasza czytelnika do odkrywania fascynujących zakątków Grecji, zarówno na stałym lądzie, jak i na wyspach. Jego wybory miejsc często bywają nieoczywiste, a nawet zaskakująco odmienne od tradycyjnych turystycznych szlaków. Zafascynowany Grecją podróżnik, wierny idei flaneryzmu Herberta, przemierza różne regiony, aby zasmakować w autentycznej atmosferze tego kraju: odwiedzając urokliwe miasteczka, klimatyczne tawerny, tętniące życiem bazary, urokliwe winnice, zabytkowe cerkwie, różnorodne muzea oraz idylliczne plaże. Cała jego podróż toczy się w duchu "siga, siga," czyli powoli i ze smakiem.
Z książki dowiesz się, jak przyrządzić najstarszy sernik na świecie, odkryjesz ciekawostki takie jak greckie pochodzenie Krzysztofa Kolumba z Chios, zamiast z Genui, oraz nauczysz się, w jaki sposób spożywać kumkwat. Ponadto, odwiedzisz piekarnię ostatniego Mohikanina greckiej sztuki piekarniczej, poznasz losy najstarszego laptopa świata oraz odkryjesz, co łączy ouzo z miłością lesbijką. Przekonasz się też, jaki smak ma kandyzowana wełna owcza, a także jakiego deseru użyła Biała Czarownica, by skusić Edmunda w filmie "Opowieści z Narni".
