Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Men with the Pot książka kucharska
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
„Men with the Pot” prezentuje swoją pierwszą książkę kucharską, zapraszając czytelników do wyjątkowej kulinarnej podróży z Krzysztofem i Sławkiem. Razem z nimi odkryjesz, jak w lesie szybko rozpalić ogień i stworzyć z znalezionego drewna przydatne narzędzia do gotowania, takie jak szpikulce niezbędne do szaszłyków czy prowizoryczne stojaki na patelnię. Jeśli jednak brakuje ci czasu, nie martw się – z łatwością możesz skorzystać z grilla lub żeliwnej patelni, aby przygotować inspirujące dania, które zostawią niezapomniane wrażenia.
W tej książce znajdziesz przepisy inspirowane kuchniami świata, które idealnie nadają się na biwak: od ogniskowego ravioli, poprzez ekspresowe drobiowe alfredo, po tradycyjne polskie roladki wołowe, dopieszczone pierogami od podstaw i leśnym daniem na wynos. Przepisy na mięsne uczty zawierają m.in. stek tomahawk, wyśmienity rostbef z ziemniakami Hasselback, tropikalne żeberka wieprzowe z ananasem, glazurowany boczek, a także irlandzki gulasz z ogniska i jagnięce kotlety w sosie z granatów.
Nie mniej ekscytujący jest rozdział poświęcony drobiowi, gdzie znajdziesz przepisy na smażonego w lesie kurczaka, pierś indyka z sosem żurawinowym, delikatną pierś kaczki z tłuczonymi ziemniakami i wyjątkowe kieszonki z kurczaka zawijane w bekon. Dla miłośników pieczenia, Krzysztof i Sławek wymyślili leśne wypieki, takie jak pizza z patelni, aromatyczne precle, kiełbaski w cieście, chleb serowy, calzone i biwakowe pączki.
Nawet miłośnicy owoców morza znajdą coś dla siebie dzięki takim przepisom jak pijany łosoś, rybne curry, ryba z frytkami i purée z groszku, dorsz w ziołowej panierce czy leśne kotlety rybne. Na koniec, dla fanów szybkich przekąsek, książka oferuje soczyste cheeseburgery, serowe tacosy, oraz pyszne kanapki z wędzonym boczkiem czy klasyczną kanapkę z pulpetami.
Podążając za wskazówkami autorów, nawet najprostsze dania stają się prawdziwą ucztą i doskonałą odskocznią od codziennej rutyny. To kuchnia pełna przygody, zapachu lasu i niezliczonych smakowych doznań.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
„Men with the Pot” prezentuje swoją pierwszą książkę kucharską, zapraszając czytelników do wyjątkowej kulinarnej podróży z Krzysztofem i Sławkiem. Razem z nimi odkryjesz, jak w lesie szybko rozpalić ogień i stworzyć z znalezionego drewna przydatne narzędzia do gotowania, takie jak szpikulce niezbędne do szaszłyków czy prowizoryczne stojaki na patelnię. Jeśli jednak brakuje ci czasu, nie martw się – z łatwością możesz skorzystać z grilla lub żeliwnej patelni, aby przygotować inspirujące dania, które zostawią niezapomniane wrażenia.
W tej książce znajdziesz przepisy inspirowane kuchniami świata, które idealnie nadają się na biwak: od ogniskowego ravioli, poprzez ekspresowe drobiowe alfredo, po tradycyjne polskie roladki wołowe, dopieszczone pierogami od podstaw i leśnym daniem na wynos. Przepisy na mięsne uczty zawierają m.in. stek tomahawk, wyśmienity rostbef z ziemniakami Hasselback, tropikalne żeberka wieprzowe z ananasem, glazurowany boczek, a także irlandzki gulasz z ogniska i jagnięce kotlety w sosie z granatów.
Nie mniej ekscytujący jest rozdział poświęcony drobiowi, gdzie znajdziesz przepisy na smażonego w lesie kurczaka, pierś indyka z sosem żurawinowym, delikatną pierś kaczki z tłuczonymi ziemniakami i wyjątkowe kieszonki z kurczaka zawijane w bekon. Dla miłośników pieczenia, Krzysztof i Sławek wymyślili leśne wypieki, takie jak pizza z patelni, aromatyczne precle, kiełbaski w cieście, chleb serowy, calzone i biwakowe pączki.
Nawet miłośnicy owoców morza znajdą coś dla siebie dzięki takim przepisom jak pijany łosoś, rybne curry, ryba z frytkami i purée z groszku, dorsz w ziołowej panierce czy leśne kotlety rybne. Na koniec, dla fanów szybkich przekąsek, książka oferuje soczyste cheeseburgery, serowe tacosy, oraz pyszne kanapki z wędzonym boczkiem czy klasyczną kanapkę z pulpetami.
Podążając za wskazówkami autorów, nawet najprostsze dania stają się prawdziwą ucztą i doskonałą odskocznią od codziennej rutyny. To kuchnia pełna przygody, zapachu lasu i niezliczonych smakowych doznań.
