Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Magiczne jedzenie
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
W obecnych czasach lekarze biją na alarm, wskazując na niezdrowe nawyki żywieniowe, które polegają na spożywaniu dużej ilości przetworzonych węglowodanów o wysokim indeksie glikemicznym. Tego typu dieta może przynieść negatywne skutki dla naszego zdrowia, ponieważ po zjedzeniu tych produktów poziom cukru we krwi gwałtownie wzrasta i równie szybko spada. Takie nagłe zmiany mogą prowadzić do zwiększenia głodu, zmniejszenia poziomu energii oraz przyrostu masy ciała, zwłaszcza w okolicy talii. Długoterminowe skutki to ryzyko chorób serca, udarów i cukrzycy.
Książka ta przedstawia zestawienie 57 produktów spożywczych, które mogą pomóc w utrzymaniu stabilnego poziomu glukozy we krwi. Co więcej, pokazuje, że niektóre potrawy, dzięki dodatkom takim jak ocet winny czy sok z cytryny, mogą stać się bardziej korzystne dla zdrowia. Zawiera ona także 100 przepisów na dania, które są zaprojektowane, aby pomóc w regulacji poziomu cukru. Autor podaje także proste wskazówki na temat poprawy klasycznych przepisów w celu podniesienia ich wartości zdrowotnej. Metody w niej opisane są w pełni racjonalne, jednak ich wysoka skuteczność sprawia, że mamy wrażenie działania znacznie bardziej tajemniczej siły.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
W obecnych czasach lekarze biją na alarm, wskazując na niezdrowe nawyki żywieniowe, które polegają na spożywaniu dużej ilości przetworzonych węglowodanów o wysokim indeksie glikemicznym. Tego typu dieta może przynieść negatywne skutki dla naszego zdrowia, ponieważ po zjedzeniu tych produktów poziom cukru we krwi gwałtownie wzrasta i równie szybko spada. Takie nagłe zmiany mogą prowadzić do zwiększenia głodu, zmniejszenia poziomu energii oraz przyrostu masy ciała, zwłaszcza w okolicy talii. Długoterminowe skutki to ryzyko chorób serca, udarów i cukrzycy.
Książka ta przedstawia zestawienie 57 produktów spożywczych, które mogą pomóc w utrzymaniu stabilnego poziomu glukozy we krwi. Co więcej, pokazuje, że niektóre potrawy, dzięki dodatkom takim jak ocet winny czy sok z cytryny, mogą stać się bardziej korzystne dla zdrowia. Zawiera ona także 100 przepisów na dania, które są zaprojektowane, aby pomóc w regulacji poziomu cukru. Autor podaje także proste wskazówki na temat poprawy klasycznych przepisów w celu podniesienia ich wartości zdrowotnej. Metody w niej opisane są w pełni racjonalne, jednak ich wysoka skuteczność sprawia, że mamy wrażenie działania znacznie bardziej tajemniczej siły.
