Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kuchnia literacka
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Ta niecodzienna publikacja łączy w sobie bogactwo polskich przepisów kulinarnych z literackimi dziełami, które od dawna inspirowały miłośników jedzenia. Książka ta wciąga nas w podróż przez historię polskiej kuchni, wzbogaconą o związane z nią tradycje, pokazane za pomocą fragmentów literatury – od staropolszczyzny aż po czasy obecne. W niej odkrywamy literackie ślady kulinariów w utworach Mikołaja Reja, Jana Kochanowskiego, Jana Chryzostoma Paska i dalej, aż po współczesne teksty Czesława Miłosza czy Wisławy Szymborskiej, w tym jej słynny wiersz o cebuli. Podczas tej kulinarnej podróży spotykamy potrawy takie jak aromatyczne duszone prawdziwki z winem, kultowy bigos z „Pana Tadeusza”, czy tradycyjne gołąbki z kaszą gryczaną oraz pyszne pączki. Książka stanowi doskonałe połączenie literatury i praktyki kulinarnej, będąc idealnym wyborem zarówno dla czytelników, jak i kucharzy.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Ta niecodzienna publikacja łączy w sobie bogactwo polskich przepisów kulinarnych z literackimi dziełami, które od dawna inspirowały miłośników jedzenia. Książka ta wciąga nas w podróż przez historię polskiej kuchni, wzbogaconą o związane z nią tradycje, pokazane za pomocą fragmentów literatury – od staropolszczyzny aż po czasy obecne. W niej odkrywamy literackie ślady kulinariów w utworach Mikołaja Reja, Jana Kochanowskiego, Jana Chryzostoma Paska i dalej, aż po współczesne teksty Czesława Miłosza czy Wisławy Szymborskiej, w tym jej słynny wiersz o cebuli. Podczas tej kulinarnej podróży spotykamy potrawy takie jak aromatyczne duszone prawdziwki z winem, kultowy bigos z „Pana Tadeusza”, czy tradycyjne gołąbki z kaszą gryczaną oraz pyszne pączki. Książka stanowi doskonałe połączenie literatury i praktyki kulinarnej, będąc idealnym wyborem zarówno dla czytelników, jak i kucharzy.
