Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Jak nakarmić dyktatora
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Witold Szabłowski spędził kilka lat, podróżując po świecie w poszukiwaniu osobistych kucharzy takich przywódców jak Saddam Husajn i Fidel Castro, a także innych kontrowersyjnych postaci. Jego celem było odkrycie, jakie potrawy serwowano w kluczowych momentach ich władzy. Z wielkim zaangażowaniem zbierał zarówno historie tych dni, jak i przepisy na serwowane wówczas dania. Dzięki temu powstała fascynująca książka, która otwiera drzwi do kulis historii, ukazując, co faktycznie gotowało się w kuchniach, gdy na szali leżały globalne wydarzenia. Jakie danie spożywał Saddam Husajn, gdy wydał rozkaz gazowania Kurdów? Co znalazło się na talerzu Pol Pota, gdy niemal dwa miliony Khmerów umierało z głodu? Jednocześnie autor bada, czy jedzenie mogło wpływać na decyzje polityków i czy talent kulinarny kucharzy mógł kształtować politykę. Szabłowski zabiera czytelnika w podróż przez tajemnice kuchni, które być może miały większy wpływ na bieg historii, niż moglibyśmy przypuszczać.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Witold Szabłowski spędził kilka lat, podróżując po świecie w poszukiwaniu osobistych kucharzy takich przywódców jak Saddam Husajn i Fidel Castro, a także innych kontrowersyjnych postaci. Jego celem było odkrycie, jakie potrawy serwowano w kluczowych momentach ich władzy. Z wielkim zaangażowaniem zbierał zarówno historie tych dni, jak i przepisy na serwowane wówczas dania. Dzięki temu powstała fascynująca książka, która otwiera drzwi do kulis historii, ukazując, co faktycznie gotowało się w kuchniach, gdy na szali leżały globalne wydarzenia. Jakie danie spożywał Saddam Husajn, gdy wydał rozkaz gazowania Kurdów? Co znalazło się na talerzu Pol Pota, gdy niemal dwa miliony Khmerów umierało z głodu? Jednocześnie autor bada, czy jedzenie mogło wpływać na decyzje polityków i czy talent kulinarny kucharzy mógł kształtować politykę. Szabłowski zabiera czytelnika w podróż przez tajemnice kuchni, które być może miały większy wpływ na bieg historii, niż moglibyśmy przypuszczać.
