Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Jak nakarmić dyktatora
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Witold Szabłowski spędził kilka lat, podróżując w poszukiwaniu kucharzy, którzy gotowali dla takich postaci jak Saddam Husajn czy Fidel Castro. Jego celem było odkrycie, jakie potrawy gościły na ich stołach w kluczowych momentach ich rządów. Skrzętnie notował zarówno opowieści, jak i przepisy, co zaowocowało powstaniem fascynującej książki, ukazującej nieznane kulisy wielkiej polityki. Dzięki jego pracy czytelnicy mogą dowiedzieć się, jakie dania pojawiały się w okolicznościach, które miały wpływ na bieg historii. Co jadł Saddam Husajn, gdy rozkazał brutalne działania przeciwko Kurdom? Co spożywał Pol Pot, w czasie, gdy jego naród cierpiał z głodu? Szabłowski stawia pytania o to, czy menu dyktatorów miało wpływ na ich decyzje polityczne i czy któryś z kucharzy wywarł wpływ na bieg historii za pomocą swoich kulinarnych umiejętności.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Witold Szabłowski spędził kilka lat, podróżując w poszukiwaniu kucharzy, którzy gotowali dla takich postaci jak Saddam Husajn czy Fidel Castro. Jego celem było odkrycie, jakie potrawy gościły na ich stołach w kluczowych momentach ich rządów. Skrzętnie notował zarówno opowieści, jak i przepisy, co zaowocowało powstaniem fascynującej książki, ukazującej nieznane kulisy wielkiej polityki. Dzięki jego pracy czytelnicy mogą dowiedzieć się, jakie dania pojawiały się w okolicznościach, które miały wpływ na bieg historii. Co jadł Saddam Husajn, gdy rozkazał brutalne działania przeciwko Kurdom? Co spożywał Pol Pot, w czasie, gdy jego naród cierpiał z głodu? Szabłowski stawia pytania o to, czy menu dyktatorów miało wpływ na ich decyzje polityczne i czy któryś z kucharzy wywarł wpływ na bieg historii za pomocą swoich kulinarnych umiejętności.
