Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Królik po islandzku
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Czytelnicy przyzwyczajeni do twórczości znanych autorów znajdą się w kręgu niespodzianek, gdy zetkną się z dziełem, które powstało dzięki połączeniu ich umiejętności, talentów i pasji, skropionych dużą dawką humoru. Książka "Królik po islandzku" to szybka, wciągająca proza skierowana wyłącznie do dorosłych czytelników. Zbiory anegdot, wspomnień i portretów są opowiadane w sposób lekki, a czasem także ironiczny lub refleksyjny, często z odrobiną pikantności. Historie zawarte na jej kartach poruszają temat pełni życia oraz doświadczeń zmysłowych związanych z jego urokami i trudnymi do zapomnienia "pierwszymi razami". Każda z opowieści kończy się przepisami na dania, które mocno zapadły w pamięć autorom, związanymi z kluczowymi momentami ich życia.
Podczas lektury poczujemy smak agrestu na Islandii, przypomnimy sobie pierwsze zjedzone pokątnie brzoskwinie w puszce z czasów pracy w OHP, odwiedzimy bary mleczne, wyruszymy na wyprawę autostopem, a także poczujemy powiew zachodnich eksportów, które były niczym egzotyczne ptaki wśród codzienności PRL-u – zagraniczne papierosy, kolorowe alkohole czy pierwsze filmy na taśmach VHS. Opowiadania te stanowią literacką przystawkę przed kulinarną uczta. Do wyboru mamy takie specjały jak "Pierś indyka – director's cut", "Carbonnade à la Flamande", "Dziwkarski makaron" oraz wyjątkowy "Hummus z dworca Wien Sudbanhoff". Wszystko to czeka na odkrycie przez czytelników w "Króliku po islandzku".
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Czytelnicy przyzwyczajeni do twórczości znanych autorów znajdą się w kręgu niespodzianek, gdy zetkną się z dziełem, które powstało dzięki połączeniu ich umiejętności, talentów i pasji, skropionych dużą dawką humoru. Książka "Królik po islandzku" to szybka, wciągająca proza skierowana wyłącznie do dorosłych czytelników. Zbiory anegdot, wspomnień i portretów są opowiadane w sposób lekki, a czasem także ironiczny lub refleksyjny, często z odrobiną pikantności. Historie zawarte na jej kartach poruszają temat pełni życia oraz doświadczeń zmysłowych związanych z jego urokami i trudnymi do zapomnienia "pierwszymi razami". Każda z opowieści kończy się przepisami na dania, które mocno zapadły w pamięć autorom, związanymi z kluczowymi momentami ich życia.
Podczas lektury poczujemy smak agrestu na Islandii, przypomnimy sobie pierwsze zjedzone pokątnie brzoskwinie w puszce z czasów pracy w OHP, odwiedzimy bary mleczne, wyruszymy na wyprawę autostopem, a także poczujemy powiew zachodnich eksportów, które były niczym egzotyczne ptaki wśród codzienności PRL-u – zagraniczne papierosy, kolorowe alkohole czy pierwsze filmy na taśmach VHS. Opowiadania te stanowią literacką przystawkę przed kulinarną uczta. Do wyboru mamy takie specjały jak "Pierś indyka – director's cut", "Carbonnade à la Flamande", "Dziwkarski makaron" oraz wyjątkowy "Hummus z dworca Wien Sudbanhoff". Wszystko to czeka na odkrycie przez czytelników w "Króliku po islandzku".
