Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Klasztorne sałatki w.2018
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
200 wspaniałych przepisów na każdą porę roku!
W tej książce brat Victor-Antoine d'Avila-Latourrette, autor wielu kulinarnych bestsellerów, wystawia dobrodziejstwa sałatek jako dań głównych, przekąsek i przystawek znakomitego środka do wprowadzenia do naszej diety zdrowych i pożywnych pokarmów. Wszystkie składniki na te 200 świeżych i smacznych sałatek są absolutnie naturalne i zharmonizowane z rytmem pór roku oraz tradycyjną kuchnią klasztorną, wysoko cenioną za jej prostotę, wartości zdrowotne i wspaniały smak.
Brat Victor ułożył tę porywającą kolekcję sałatek, dostosowując ją do szczodrych darów poszczególnych pór roku, począwszy od pierwszych nowalijek, przez obfitość darów lata aż po mroźną zimę, domagającą się obfitych i krzepiących posiłków. Ponieważ sałatki je się wszędzie, to książka jest nie tylko podróżą przez kalendarz, ale także przez świat. Czujemy tu niezwykły smak włoskich pomidorów, rukoli i fenkuła, francuskich ziół i musztardy, greckiej fety i oliwek, bliskowschodniego kuskusu, indyjskiej soczewicy, japońskiego octu ryżowego, meksykańskiego avocado i wielu innych wspaniałości. Niektóre sałatki oddają nawet cześć świętym jak na przykład sałatka świętego Fiakra. Skoro jest on świętym patronem ogrodników, nie może dziwić fakt, że ta sałatka to prawdziwy róg obfitości świeżych warzyw strączkowych, dojrzałych pomidorów i chrupiących papryczek, wzbogaconych jedynie smakiem sosu z oliwy i czerwonego octu winnego.
Sałatki zostały skomponowane zgodnie z rytmem pór roku. Są proste, smaczne i zdrowe, łatwe do przygotowania, a nieograniczona liczba wariacji smakowych zadowoli każdy gust. Sałatki dostarczają wspaniałych kontrastów smaków, aromatów i kolorów, a na dodatek, oprócz tych sałatkowych wspaniałości, mamy tu przepisy na sosy, dressingi, oliwę i ocet wzbogacony smakiem ziół i przypraw. Tę czarującą książkę kucharską upiększają też inspirujące cytaty ze słynnych autorów.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
200 wspaniałych przepisów na każdą porę roku!
W tej książce brat Victor-Antoine d'Avila-Latourrette, autor wielu kulinarnych bestsellerów, wystawia dobrodziejstwa sałatek jako dań głównych, przekąsek i przystawek znakomitego środka do wprowadzenia do naszej diety zdrowych i pożywnych pokarmów. Wszystkie składniki na te 200 świeżych i smacznych sałatek są absolutnie naturalne i zharmonizowane z rytmem pór roku oraz tradycyjną kuchnią klasztorną, wysoko cenioną za jej prostotę, wartości zdrowotne i wspaniały smak.
Brat Victor ułożył tę porywającą kolekcję sałatek, dostosowując ją do szczodrych darów poszczególnych pór roku, począwszy od pierwszych nowalijek, przez obfitość darów lata aż po mroźną zimę, domagającą się obfitych i krzepiących posiłków. Ponieważ sałatki je się wszędzie, to książka jest nie tylko podróżą przez kalendarz, ale także przez świat. Czujemy tu niezwykły smak włoskich pomidorów, rukoli i fenkuła, francuskich ziół i musztardy, greckiej fety i oliwek, bliskowschodniego kuskusu, indyjskiej soczewicy, japońskiego octu ryżowego, meksykańskiego avocado i wielu innych wspaniałości. Niektóre sałatki oddają nawet cześć świętym jak na przykład sałatka świętego Fiakra. Skoro jest on świętym patronem ogrodników, nie może dziwić fakt, że ta sałatka to prawdziwy róg obfitości świeżych warzyw strączkowych, dojrzałych pomidorów i chrupiących papryczek, wzbogaconych jedynie smakiem sosu z oliwy i czerwonego octu winnego.
Sałatki zostały skomponowane zgodnie z rytmem pór roku. Są proste, smaczne i zdrowe, łatwe do przygotowania, a nieograniczona liczba wariacji smakowych zadowoli każdy gust. Sałatki dostarczają wspaniałych kontrastów smaków, aromatów i kolorów, a na dodatek, oprócz tych sałatkowych wspaniałości, mamy tu przepisy na sosy, dressingi, oliwę i ocet wzbogacony smakiem ziół i przypraw. Tę czarującą książkę kucharską upiększają też inspirujące cytaty ze słynnych autorów.