Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kasza
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Kasze, niegdyś postrzegane jako proste jedzenie dla uboższych, zyskały popularność na całym świecie dopiero od drugiej połowy XX wieku. Choć prawie nieznane w krajach zachodniej Europy, w naszej kuchni stanowiły jedynie dodatek do dań mięsnych. Współczesne odkrycia pokazały, że kasze są bogate w białko roślinne, skrobię, a także cenne minerały takie jak potas, fosfor i magnez oraz witaminy z grupy B. Dodatkowo, ich znaczna zawartość błonnika przyczynia się do zapobiegania wielu chorobom cywilizacyjnym, takim jak miażdżyca i rak jelita grubego. To wszystko sprawiło, że na naszych talerzach zaczęło pojawiać się coraz więcej dań z wykorzystaniem kasz. Inspiracje czerpiemy zarówno z kuchni staropolskiej, jak i z tradycji innych krajów — do popularności doszły potrawy takie jak bolońska polenta czy owocowo-mleczne zupy z kaszy manny. Nowością na naszych stołach są sałatki z kaszą jęczmienną, orkiszową i kuskusem, które dzięki swojej delikatności i łatwości zmieniania smaku pod wpływem przypraw, z pewnością znajdą uznanie wśród smakoszy.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Kasze, niegdyś postrzegane jako proste jedzenie dla uboższych, zyskały popularność na całym świecie dopiero od drugiej połowy XX wieku. Choć prawie nieznane w krajach zachodniej Europy, w naszej kuchni stanowiły jedynie dodatek do dań mięsnych. Współczesne odkrycia pokazały, że kasze są bogate w białko roślinne, skrobię, a także cenne minerały takie jak potas, fosfor i magnez oraz witaminy z grupy B. Dodatkowo, ich znaczna zawartość błonnika przyczynia się do zapobiegania wielu chorobom cywilizacyjnym, takim jak miażdżyca i rak jelita grubego. To wszystko sprawiło, że na naszych talerzach zaczęło pojawiać się coraz więcej dań z wykorzystaniem kasz. Inspiracje czerpiemy zarówno z kuchni staropolskiej, jak i z tradycji innych krajów — do popularności doszły potrawy takie jak bolońska polenta czy owocowo-mleczne zupy z kaszy manny. Nowością na naszych stołach są sałatki z kaszą jęczmienną, orkiszową i kuskusem, które dzięki swojej delikatności i łatwości zmieniania smaku pod wpływem przypraw, z pewnością znajdą uznanie wśród smakoszy.
