Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Jadalne rośliny dziko rosnące
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Wiedza przodków a teraźniejszość
W dzisiejszych czasach, bogactwo dziko rosnących roślin jadalnych jest cennym źródłem nie tylko pożywienia, ale i składników odżywczych. Nasi przodkowie od wieków korzystali z dobrodziejstw natury, traktując rośliny jako zarówno pokarm, jak i lekarstwo. Teraz, każdy z nas może sięgnąć po tę tradycyjną wiedzę, czerpiąc z natury zdrowie i smak.
Znajomość niezwykłych zastosowań roślin
Weźmy choćby babkę lancetowatą – roślinę, którą większość z nas kojarzy. Mniej osób jednak wie, że młode liście tej rośliny mogą być doskonałym składnikiem sałatki, albo mogą zastąpić szpinak w jajecznicach i omletach. Okłady z babki pomagają przy zranieniach, stanach zapalnych, oparzeniach, obrzękach oraz po ukąszeniach owadów. Kolejnym przykładem jest powszechnie spotykany mniszek, którego liście i korzenie przyczyniają się do poprawy pracy wątroby, oczyszczają krew i wspomagają trawienie dzięki działaniu moczopędnemu. Te niepozorne rośliny to jedynie ułamek tego, co opisano w tej książce, która zawiera aż 200 różnych gatunków, które można z łatwością odnaleźć w przyrodzie. Spróbuj sam odkryć, w jaki sposób mogą one przynieść Ci korzyść.
Dzikie rośliny w naszym menu
Książka ta to praktyczny przewodnik po świecie dziko rosnących roślin jadalnych, prezentujący najistotniejsze z nich wraz ze zdjęciami oraz szczegółowymi opisami ich wartości odżywczych i leczniczych. Dowiesz się, kiedy i które części roślin najlepiej zbierać, oraz jak je spożytkować. Autorka zadbała także o to, by nauczyć czytelnika rozpoznawania roślin trujących, które często bywają łudząco podobne do tych jadalnych.
Zdrowie i smak prosto z natury
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Wiedza przodków a teraźniejszość
W dzisiejszych czasach, bogactwo dziko rosnących roślin jadalnych jest cennym źródłem nie tylko pożywienia, ale i składników odżywczych. Nasi przodkowie od wieków korzystali z dobrodziejstw natury, traktując rośliny jako zarówno pokarm, jak i lekarstwo. Teraz, każdy z nas może sięgnąć po tę tradycyjną wiedzę, czerpiąc z natury zdrowie i smak.
Znajomość niezwykłych zastosowań roślin
Weźmy choćby babkę lancetowatą – roślinę, którą większość z nas kojarzy. Mniej osób jednak wie, że młode liście tej rośliny mogą być doskonałym składnikiem sałatki, albo mogą zastąpić szpinak w jajecznicach i omletach. Okłady z babki pomagają przy zranieniach, stanach zapalnych, oparzeniach, obrzękach oraz po ukąszeniach owadów. Kolejnym przykładem jest powszechnie spotykany mniszek, którego liście i korzenie przyczyniają się do poprawy pracy wątroby, oczyszczają krew i wspomagają trawienie dzięki działaniu moczopędnemu. Te niepozorne rośliny to jedynie ułamek tego, co opisano w tej książce, która zawiera aż 200 różnych gatunków, które można z łatwością odnaleźć w przyrodzie. Spróbuj sam odkryć, w jaki sposób mogą one przynieść Ci korzyść.
Dzikie rośliny w naszym menu
Książka ta to praktyczny przewodnik po świecie dziko rosnących roślin jadalnych, prezentujący najistotniejsze z nich wraz ze zdjęciami oraz szczegółowymi opisami ich wartości odżywczych i leczniczych. Dowiesz się, kiedy i które części roślin najlepiej zbierać, oraz jak je spożytkować. Autorka zadbała także o to, by nauczyć czytelnika rozpoznawania roślin trujących, które często bywają łudząco podobne do tych jadalnych.
Zdrowie i smak prosto z natury
