Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Farmagedon. Rzeczywisty koszt taniego mięsa
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Każde danie, które pojawia się na naszym stole, ma swoją własną historię. W każdym momencie gdzieś na świecie tysiące zwierząt są zabijane, co stanowi część ukrytej przed nami rzeczywistości przemysłowej hodowli. Przez ostatnie dekady zwierzęta hodowlane zaczęły znikać z łąk i pastwisk, uwięzione w klatkach i boksach ogromnych ferm, które co roku pozbawiają życia dziesiątki miliardów istot na potrzeby produkcji mięsa, mleka i jaj.
Philip Lymbery przez trzy lata przemierzał świat, badając kulisy przemysłowej hodowli zwierząt oraz jej wpływ na ludzi, zwierzęta i środowisko. Jego obserwacje obejmują fabryki w USA, Peru, Chinach i Meksyku, gdzie ujawnia procesy pogarszania jakości żywności, którą spożywamy. Od sztucznie przyspieszanego wzrostu zwierząt po masowe stosowanie chemikaliów, antybiotyków i leków hormonalnych, a także nadprodukcję zbóż na paszę – wszystko to ma wpływ na nasze życie.
Książka "Farmagedon" jest przestrogą i apeluje do naszego sumienia, wskazując na hodowlę przemysłową jako jedno z głównych źródeł marnotrawstwa żywności, cierpienia zwierząt, wymierania zagrożonych gatunków, zanieczyszczenia wód oraz wzrostu chorób cywilizacyjnych. Lymbery nie pozostawia nas jednak bez drogowskazów. Pokazuje, jak każdy z nas jako konsument może unikać produktów pozyskiwanych w nieetyczny sposób.
To poruszający obraz przemysłu spożywczego, który ma wpływ na to, co trafia na nasze talerze. Powinien stać się lekturą obowiązkową dla wszystkich, którym zależy na tym, czym żywią siebie i bliskich każdego dnia.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Każde danie, które pojawia się na naszym stole, ma swoją własną historię. W każdym momencie gdzieś na świecie tysiące zwierząt są zabijane, co stanowi część ukrytej przed nami rzeczywistości przemysłowej hodowli. Przez ostatnie dekady zwierzęta hodowlane zaczęły znikać z łąk i pastwisk, uwięzione w klatkach i boksach ogromnych ferm, które co roku pozbawiają życia dziesiątki miliardów istot na potrzeby produkcji mięsa, mleka i jaj.
Philip Lymbery przez trzy lata przemierzał świat, badając kulisy przemysłowej hodowli zwierząt oraz jej wpływ na ludzi, zwierzęta i środowisko. Jego obserwacje obejmują fabryki w USA, Peru, Chinach i Meksyku, gdzie ujawnia procesy pogarszania jakości żywności, którą spożywamy. Od sztucznie przyspieszanego wzrostu zwierząt po masowe stosowanie chemikaliów, antybiotyków i leków hormonalnych, a także nadprodukcję zbóż na paszę – wszystko to ma wpływ na nasze życie.
Książka "Farmagedon" jest przestrogą i apeluje do naszego sumienia, wskazując na hodowlę przemysłową jako jedno z głównych źródeł marnotrawstwa żywności, cierpienia zwierząt, wymierania zagrożonych gatunków, zanieczyszczenia wód oraz wzrostu chorób cywilizacyjnych. Lymbery nie pozostawia nas jednak bez drogowskazów. Pokazuje, jak każdy z nas jako konsument może unikać produktów pozyskiwanych w nieetyczny sposób.
To poruszający obraz przemysłu spożywczego, który ma wpływ na to, co trafia na nasze talerze. Powinien stać się lekturą obowiązkową dla wszystkich, którym zależy na tym, czym żywią siebie i bliskich każdego dnia.
