Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Farmageddon. Rzeczywisty koszt taniego mięsa
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Za każdą spożytą potrawą kryje się opowieść. W tej chwili, na świecie, giną cztery tysiące zwierząt. W ciągu kilku dekad zniknęły one z pastwisk, zastąpione przez przemysłowe fermy, gdzie żyją zamknięte w ciasnych przestrzeniach. Codziennie spożywamy produkty, takie jak mięso, mleko i jaja, pochodzące od miliardów hodowanych w ten sposób istot.
Philip Lymbery spędził trzy lata podróżując po świecie, przyglądając się bliżej praktykom przemysłowej hodowli zwierząt i ich wpływowi na ludzi, zwierzęta oraz środowisko. Odwiedzając fabryki w USA, Peru, Chinach czy Meksyku, Lymbery ujawnia, jak manipulowana jest jakość produktów, które konsumujemy. Opowiada o sztucznym przyspieszaniu wzrostu zwierząt, masowym użyciu chemikaliów, antybiotyków i hormonów, oraz nadprodukcji zboża na paszę.
Książka "Farmagedon" to apel do naszych sumień, ukazujący hodowlę przemysłową jako jedną z najstraszniejszych przyczyn marnotrawienia jedzenia, cierpienia zwierząt, wymierania zagrożonych gatunków, zanieczyszczenia oraz wzrostu chorób cywilizacyjnych. Autor nie zostawia nas jednak jedynie z druzgocącym obrazem przemysłu spożywczego – wskazuje, w jaki sposób każdy konsument może unikać produktów pochodzących z takich źródeł.
Książka przedstawia wstrząsający obraz produkcji żywności, którą codziennie spożywamy, i jest niezbędną lekturą dla wszystkich, którzy chcą wiedzieć, co naprawdę trafia na ich talerze oraz jak wpływa to na ich zdrowie i planetę.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Za każdą spożytą potrawą kryje się opowieść. W tej chwili, na świecie, giną cztery tysiące zwierząt. W ciągu kilku dekad zniknęły one z pastwisk, zastąpione przez przemysłowe fermy, gdzie żyją zamknięte w ciasnych przestrzeniach. Codziennie spożywamy produkty, takie jak mięso, mleko i jaja, pochodzące od miliardów hodowanych w ten sposób istot.
Philip Lymbery spędził trzy lata podróżując po świecie, przyglądając się bliżej praktykom przemysłowej hodowli zwierząt i ich wpływowi na ludzi, zwierzęta oraz środowisko. Odwiedzając fabryki w USA, Peru, Chinach czy Meksyku, Lymbery ujawnia, jak manipulowana jest jakość produktów, które konsumujemy. Opowiada o sztucznym przyspieszaniu wzrostu zwierząt, masowym użyciu chemikaliów, antybiotyków i hormonów, oraz nadprodukcji zboża na paszę.
Książka "Farmagedon" to apel do naszych sumień, ukazujący hodowlę przemysłową jako jedną z najstraszniejszych przyczyn marnotrawienia jedzenia, cierpienia zwierząt, wymierania zagrożonych gatunków, zanieczyszczenia oraz wzrostu chorób cywilizacyjnych. Autor nie zostawia nas jednak jedynie z druzgocącym obrazem przemysłu spożywczego – wskazuje, w jaki sposób każdy konsument może unikać produktów pochodzących z takich źródeł.
Książka przedstawia wstrząsający obraz produkcji żywności, którą codziennie spożywamy, i jest niezbędną lekturą dla wszystkich, którzy chcą wiedzieć, co naprawdę trafia na ich talerze oraz jak wpływa to na ich zdrowie i planetę.
