Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Dr Food. Dla mózgu, psyche i nerów ze stali
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Zdrowe odżywianie to więcej niż tylko sposób na poprawę nastroju – stanowi klucz do osiągnięcia pełnej sprawności umysłowej i psychicznej równowagi. Bez względu na to, czy sięgamy po słodkie żelki w chwilach stresu, czy po filiżankę espresso po obiedzie, nasza dieta ma duży wpływ na emocje. Odpowiednio zbilansowane posiłki potrafią nie tylko poprawić nastrój, ale także zdolności poznawcze, pamięć, a nawet pomóc złagodzić objawy depresji i lęku, przyczyniając się do długotrwałego zachowania zdrowia mózgu.
Ta książka oferuje przejrzyste wyjaśnienia dotyczące biochemicznych procesów zachodzących w mózgu. Dzięki infografikom i tabelom czytelnik szybko odnajdzie się w złożonym świecie medycyny żywienia, zyskując łatwy dostęp do najnowszych odkryć naukowych.
Dowiedz się, jak odpowiednia dieta może wspierać profilaktykę różnych schorzeń, takich jak depresja, migrena czy choroby neurodegeneracyjne, w tym Alzheimer i Parkinson. Odkryj, dlaczego kuchnia śródziemnomorska jest szczególnie korzystna dla naszego mózgu, oferując cenne składniki ochronne. Ponadto znajdziesz porady, jakie pokarmy mogą poprawić nastrój, jakość snu oraz zwiększyć koncentrację i wydolność umysłową. Inspiracją mogą stać się także 30 smakowitych przepisów, które dodadzą radości do Twojego jadłospisu, jednocześnie wspierając zdrowie psychiczne i neuronalne.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Zdrowe odżywianie to więcej niż tylko sposób na poprawę nastroju – stanowi klucz do osiągnięcia pełnej sprawności umysłowej i psychicznej równowagi. Bez względu na to, czy sięgamy po słodkie żelki w chwilach stresu, czy po filiżankę espresso po obiedzie, nasza dieta ma duży wpływ na emocje. Odpowiednio zbilansowane posiłki potrafią nie tylko poprawić nastrój, ale także zdolności poznawcze, pamięć, a nawet pomóc złagodzić objawy depresji i lęku, przyczyniając się do długotrwałego zachowania zdrowia mózgu.
Ta książka oferuje przejrzyste wyjaśnienia dotyczące biochemicznych procesów zachodzących w mózgu. Dzięki infografikom i tabelom czytelnik szybko odnajdzie się w złożonym świecie medycyny żywienia, zyskując łatwy dostęp do najnowszych odkryć naukowych.
Dowiedz się, jak odpowiednia dieta może wspierać profilaktykę różnych schorzeń, takich jak depresja, migrena czy choroby neurodegeneracyjne, w tym Alzheimer i Parkinson. Odkryj, dlaczego kuchnia śródziemnomorska jest szczególnie korzystna dla naszego mózgu, oferując cenne składniki ochronne. Ponadto znajdziesz porady, jakie pokarmy mogą poprawić nastrój, jakość snu oraz zwiększyć koncentrację i wydolność umysłową. Inspiracją mogą stać się także 30 smakowitych przepisów, które dodadzą radości do Twojego jadłospisu, jednocześnie wspierając zdrowie psychiczne i neuronalne.
