Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Chleb. Wielka ilustrowana encyklopedia domowych wypieków
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Pieczywo domowej roboty można stworzyć, mając jedynie dwie sprawne ręce, trochę czasu i podstawowe składniki, takie jak mąka, woda, drożdże i odrobina soli. Z tych składników powstaje ciasto, które po uformowaniu pozostawiamy do wyrośnięcia. Choć cały proces wydaje się nieskomplikowany, podczas pieczenia ciasto zamienia się w pachnący, chrupiący bochenek. Każdy etap tego procesu – od wyrabiania ciasta, przez czekanie, aż wyrośnie, po jego modelowanie – wymaga zaangażowania i cierpliwości. Choć wiele osób może korzystać z mikserów i robotów kuchennych, to jednak wciąż wiele osób odczuwa ogromną satysfakcję z ręcznego wyrabiania chleba.
Pierwsza część książki przybliża historię pieczenia chleba, pokazując, jak kolejne pokolenia piekarzy z Europy, Ameryki, Bliskiego Wschodu i Azji rozwijały swoje umiejętności. W dalszych rozdziałach czytelnik znajdzie różnorodne rodzaje chleba z całego świata, różniące się między sobą konsystencją, smakiem i formą.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Pieczywo domowej roboty można stworzyć, mając jedynie dwie sprawne ręce, trochę czasu i podstawowe składniki, takie jak mąka, woda, drożdże i odrobina soli. Z tych składników powstaje ciasto, które po uformowaniu pozostawiamy do wyrośnięcia. Choć cały proces wydaje się nieskomplikowany, podczas pieczenia ciasto zamienia się w pachnący, chrupiący bochenek. Każdy etap tego procesu – od wyrabiania ciasta, przez czekanie, aż wyrośnie, po jego modelowanie – wymaga zaangażowania i cierpliwości. Choć wiele osób może korzystać z mikserów i robotów kuchennych, to jednak wciąż wiele osób odczuwa ogromną satysfakcję z ręcznego wyrabiania chleba.
Pierwsza część książki przybliża historię pieczenia chleba, pokazując, jak kolejne pokolenia piekarzy z Europy, Ameryki, Bliskiego Wschodu i Azji rozwijały swoje umiejętności. W dalszych rozdziałach czytelnik znajdzie różnorodne rodzaje chleba z całego świata, różniące się między sobą konsystencją, smakiem i formą.
