Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Żywienie i leczenie żywieniowe dzieci i młodzieży
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Nowoczesny podręcznik, będący cennym źródłem wiedzy na temat żywienia dzieci i młodzieży, jest unikalną pozycją na polskim rynku. Stworzony przez grupę 75 ekspertów z różnych wiodących instytucji naukowych w Polsce, stanowi kompendium rzetelnych informacji oraz praktycznych wskazówek dotyczących zarówno żywienia zdrowego, jak i chorego dziecka. Książka, bogato zilustrowana, zawiera liczne algorytmy i tabele ułatwiające podejmowanie decyzji w różnorodnych sytuacjach klinicznych.
Podręcznik skierowany jest do specjalistów, takich jak pediatrzy, lekarze rodzinni opiekujący się dziećmi, neonatolodzy, gastroenterolodzy dziecięcy i dietetycy kliniczni. W przejrzysty sposób przedstawia zróżnicowane wyzwania związane z żywieniem na różnych etapach zdrowia i choroby, oferując konkretne rozwiązania krok po kroku. Nowe wydanie zostało istotnie zaktualizowane, uwzględniając najnowszą wiedzę oraz dodatkowe rozdziały, jak te poświęcone nutrigenetyce, nutrigenomice czy bankom mleka kobiecego.
W części C podręcznika omówiono szczegółowo m.in. problemy żywieniowe noworodków, kwestie związane z żółtaczką, stłuszczeniową chorobą wątroby oraz interwencje dietetyczne w kontekście zaburzeń ze spektrum autyzmu czy zespołu nadpobudliwości psychoruchowej. Rozdział poświęcony praktycznemu poradnictwu laktacyjnemu to nowość, a standardowe tabele i siatki zostały zastąpione bardziej użytecznymi narzędziami. Liczne nowe algorytmy i ilustracje w publikacji stanowią dodatkowe wsparcie w codziennej pracy klinicznej. Podręcznik ten otrzymał rekomendację do specjalizacji z pediatrii.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Nowoczesny podręcznik, będący cennym źródłem wiedzy na temat żywienia dzieci i młodzieży, jest unikalną pozycją na polskim rynku. Stworzony przez grupę 75 ekspertów z różnych wiodących instytucji naukowych w Polsce, stanowi kompendium rzetelnych informacji oraz praktycznych wskazówek dotyczących zarówno żywienia zdrowego, jak i chorego dziecka. Książka, bogato zilustrowana, zawiera liczne algorytmy i tabele ułatwiające podejmowanie decyzji w różnorodnych sytuacjach klinicznych.
Podręcznik skierowany jest do specjalistów, takich jak pediatrzy, lekarze rodzinni opiekujący się dziećmi, neonatolodzy, gastroenterolodzy dziecięcy i dietetycy kliniczni. W przejrzysty sposób przedstawia zróżnicowane wyzwania związane z żywieniem na różnych etapach zdrowia i choroby, oferując konkretne rozwiązania krok po kroku. Nowe wydanie zostało istotnie zaktualizowane, uwzględniając najnowszą wiedzę oraz dodatkowe rozdziały, jak te poświęcone nutrigenetyce, nutrigenomice czy bankom mleka kobiecego.
W części C podręcznika omówiono szczegółowo m.in. problemy żywieniowe noworodków, kwestie związane z żółtaczką, stłuszczeniową chorobą wątroby oraz interwencje dietetyczne w kontekście zaburzeń ze spektrum autyzmu czy zespołu nadpobudliwości psychoruchowej. Rozdział poświęcony praktycznemu poradnictwu laktacyjnemu to nowość, a standardowe tabele i siatki zostały zastąpione bardziej użytecznymi narzędziami. Liczne nowe algorytmy i ilustracje w publikacji stanowią dodatkowe wsparcie w codziennej pracy klinicznej. Podręcznik ten otrzymał rekomendację do specjalizacji z pediatrii.
