Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.






Nowa
Książka nowa.





Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.





Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.





Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Zeszyt gastronomiczny. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02. Część 2
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Druga część Zeszytu GASTROnomicznego jest bezpośrednio związana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Jest to publikacja bogata w ćwiczenia dotyczące oceny jakości produktów spożywczych, a także zarządzania jakością i bezpieczeństwem podczas produkcji gastronomicznej. Czytelnik zgłębi tu kwestie związane z procesem produkcji oraz szczegółowymi zagadnieniami dotyczącymi przypraw, tłuszczów, warzyw, owoców, przetworów nabiałowych, jaj, jak również produktów zbożowych.
Istotnym elementem książki jest zrozumienie procesów zachodzących podczas obróbki żywności oraz umiejętność rozpoznawania surowców. Zeszyt ten zachęca także do samodzielnego zdobywania wiedzy poprzez różnorodne zadania. Zawiera ćwiczenia wymagające wybierania odpowiednich określeń, przyporządkowywania poprawnych nazw do ilustracji, oceny prawdziwości zdań i ich ewentualnej korekty, a także uzupełniania tekstów z pomocą podpowiedzi lub bez nich. Publikacja oferuje również krzyżówki oraz zadania otwarte, które pobudzają kreatywność czytelników.
Zeszyt ćwiczeń prezentuje ponad 300 zdjęć częściowo powiązanych z kodami QR, dzięki którym można je obejrzeć na urządzeniach mobilnych. Pod kodami QR znajdują się także filmy, które mają na celu wzbogacenie procesu nauki. Po zakończeniu każdego działu zamieszczono podsumowanie z diagramem lub grą memory, które stanowią narzędzie do utrwalania wiedzy. Karty z gier można ze sobą łączyć, tworząc jedną dużą rozgrywkę edukacyjną.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Druga część Zeszytu GASTROnomicznego jest bezpośrednio związana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Jest to publikacja bogata w ćwiczenia dotyczące oceny jakości produktów spożywczych, a także zarządzania jakością i bezpieczeństwem podczas produkcji gastronomicznej. Czytelnik zgłębi tu kwestie związane z procesem produkcji oraz szczegółowymi zagadnieniami dotyczącymi przypraw, tłuszczów, warzyw, owoców, przetworów nabiałowych, jaj, jak również produktów zbożowych.
Istotnym elementem książki jest zrozumienie procesów zachodzących podczas obróbki żywności oraz umiejętność rozpoznawania surowców. Zeszyt ten zachęca także do samodzielnego zdobywania wiedzy poprzez różnorodne zadania. Zawiera ćwiczenia wymagające wybierania odpowiednich określeń, przyporządkowywania poprawnych nazw do ilustracji, oceny prawdziwości zdań i ich ewentualnej korekty, a także uzupełniania tekstów z pomocą podpowiedzi lub bez nich. Publikacja oferuje również krzyżówki oraz zadania otwarte, które pobudzają kreatywność czytelników.
Zeszyt ćwiczeń prezentuje ponad 300 zdjęć częściowo powiązanych z kodami QR, dzięki którym można je obejrzeć na urządzeniach mobilnych. Pod kodami QR znajdują się także filmy, które mają na celu wzbogacenie procesu nauki. Po zakończeniu każdego działu zamieszczono podsumowanie z diagramem lub grą memory, które stanowią narzędzie do utrwalania wiedzy. Karty z gier można ze sobą łączyć, tworząc jedną dużą rozgrywkę edukacyjną.