Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Zdrowe tłuszcze w twojej diecie
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Mamy tendencję do myślenia, że tłuszcz jest szkodliwy dla naszego zdrowia, prowadzi do przybierania na wadze i zwiększa ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych, cukrzycy czy nowotworów. Jednak bez udziału tłuszczu nasz organizm nie mógłby prawidłowo funkcjonować, a rozwój niemowląt i dzieci byłby niemożliwy. Kluczową rolę odgrywa to, jakie tłuszcze włączamy do naszej diety – te, które przyczyniają się do chorób i nadwagi, czy te, które są niezbędne dla naszego zdrowia.
Autor książki szczegółowo analizuje różnorodność tłuszczów oraz ich wpływ na organizm. Dzięki tej lekturze dowiesz się, jaką ilość tłuszczu powinni spożywać dorośli w porównaniu z niemowlętami i dziećmi, jakie tłuszcze są korzystne, a jakie niekorzystne dla naszego zdrowia. Książka wskazuje, które tłuszcze mogą pomóc w obniżeniu ciśnienia krwi i redukcji ryzyka zakrzepicy. Istotną częścią jest też poradnik dla wegetarian, którzy muszą szczególnie dbać o dostarczenie organizmowi niezbędnych kwasów tłuszczowych. Znajdziesz tu również wskazówki dotyczące planowania posiłków, które pomogą w redukcji spożycia niepożądanych tłuszczów.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Mamy tendencję do myślenia, że tłuszcz jest szkodliwy dla naszego zdrowia, prowadzi do przybierania na wadze i zwiększa ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych, cukrzycy czy nowotworów. Jednak bez udziału tłuszczu nasz organizm nie mógłby prawidłowo funkcjonować, a rozwój niemowląt i dzieci byłby niemożliwy. Kluczową rolę odgrywa to, jakie tłuszcze włączamy do naszej diety – te, które przyczyniają się do chorób i nadwagi, czy te, które są niezbędne dla naszego zdrowia.
Autor książki szczegółowo analizuje różnorodność tłuszczów oraz ich wpływ na organizm. Dzięki tej lekturze dowiesz się, jaką ilość tłuszczu powinni spożywać dorośli w porównaniu z niemowlętami i dziećmi, jakie tłuszcze są korzystne, a jakie niekorzystne dla naszego zdrowia. Książka wskazuje, które tłuszcze mogą pomóc w obniżeniu ciśnienia krwi i redukcji ryzyka zakrzepicy. Istotną częścią jest też poradnik dla wegetarian, którzy muszą szczególnie dbać o dostarczenie organizmowi niezbędnych kwasów tłuszczowych. Znajdziesz tu również wskazówki dotyczące planowania posiłków, które pomogą w redukcji spożycia niepożądanych tłuszczów.
