Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Zdrowe odżywianie według recept klasztornych
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Petra Altmann zgłębia tajemnice kuchni klasztornej, odkrywając, jakie składniki zawdzięczamy mnichom i mniszkom oraz jak przebiegają ich posiłki, w tym zalety regularnego postu. Autorka argumentuje, że przestrzeganie zasad żywieniowych klasztorów sprzyja zdrowiu i dobremu samopoczuciu. Kuchnia klasztorna jest przedstawiona w sposób całościowy, podkreślając jej wpływ zarówno na ciało, umysł, jak i ducha. Czytelnicy mają możliwość natychmiastowego wdrożenia praktycznych wskazówek, korzystając z przepisów na tradycyjne, zdrowe i proste w przygotowaniu dania. Każda receptura została opracowana przez siostrę Fidelis, benedyktynkę z klasztoru w Bernried, która od dwudziestu lat zarządza tamtejszą kuchnią. Proponowane potrawy są dostosowane do każdej pory roku, uwzględniając zmienne potrzeby energetyczne organizmu i sezonową dostępność produktów.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Petra Altmann zgłębia tajemnice kuchni klasztornej, odkrywając, jakie składniki zawdzięczamy mnichom i mniszkom oraz jak przebiegają ich posiłki, w tym zalety regularnego postu. Autorka argumentuje, że przestrzeganie zasad żywieniowych klasztorów sprzyja zdrowiu i dobremu samopoczuciu. Kuchnia klasztorna jest przedstawiona w sposób całościowy, podkreślając jej wpływ zarówno na ciało, umysł, jak i ducha. Czytelnicy mają możliwość natychmiastowego wdrożenia praktycznych wskazówek, korzystając z przepisów na tradycyjne, zdrowe i proste w przygotowaniu dania. Każda receptura została opracowana przez siostrę Fidelis, benedyktynkę z klasztoru w Bernried, która od dwudziestu lat zarządza tamtejszą kuchnią. Proponowane potrawy są dostosowane do każdej pory roku, uwzględniając zmienne potrzeby energetyczne organizmu i sezonową dostępność produktów.
