Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Współczesna kuchnia dawnych Kresów
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Kresy to nie tylko opowieści z przeszłości czy nutka nostalgii, ale także prawdziwa uczta dla zmysłów dzięki swojej bogatej kuchni, pełnej aromatów i niepowtarzalnych smaków. Od Wilna po Bakczysaraj rozciąga się kraina, gdzie tradycja przeplata się z egzotyką, dostarczając zarówno znanych, jak i zupełnie nowych kulinarnych doznań. Kresy to mozaika smaków, które czerpią z kuchni różnych ludów i kultur, tworząc niezapomniane wrażenia. Ta książka zabiera nas w niezwykłą podróż kulinarną po tym regionie, zachwycając przeplatającymi się elementami tradycji i nowoczesności.
Nie jestem zwolennikiem odtwarzania dawno zapomnianych przepisów kuchni kresowej. Realizacje kulinarne zmieniły się na tyle, że stosowanie dawnych metod miałoby niewielki sens w dzisiejszych czasach. Z tego względu nie znajdziecie tutaj przepisów na takie potrawy jak wargi łosia czy łapa niedźwiedzia. Proponowane przepisy są dostosowane do współczesnych możliwości kuchennych i wykorzystują składniki łatwo dostępne we współczesnych sklepach lub pochodzące z własnego ogródka. Zdaję sobie sprawę, że kategoryzowanie potraw przez pryzmat narodowości ma swoje ograniczenia. Nie zajmuję się więc kwestią przynależności narodowej pierogów czy barszczu, lecz mogę zagwarantować, że każde danie zostało starannie przetestowane. Niezależnie od miejsca, w którym się znajdujecie — czy to Polska, Litwa, Białoruś, czy Ukraina — zachęcam do wspólnego gotowania, gdyż kulinarna wymiana to najlepszy sposób na budowanie relacji między sąsiadami.
Autor
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Kresy to nie tylko opowieści z przeszłości czy nutka nostalgii, ale także prawdziwa uczta dla zmysłów dzięki swojej bogatej kuchni, pełnej aromatów i niepowtarzalnych smaków. Od Wilna po Bakczysaraj rozciąga się kraina, gdzie tradycja przeplata się z egzotyką, dostarczając zarówno znanych, jak i zupełnie nowych kulinarnych doznań. Kresy to mozaika smaków, które czerpią z kuchni różnych ludów i kultur, tworząc niezapomniane wrażenia. Ta książka zabiera nas w niezwykłą podróż kulinarną po tym regionie, zachwycając przeplatającymi się elementami tradycji i nowoczesności.
Nie jestem zwolennikiem odtwarzania dawno zapomnianych przepisów kuchni kresowej. Realizacje kulinarne zmieniły się na tyle, że stosowanie dawnych metod miałoby niewielki sens w dzisiejszych czasach. Z tego względu nie znajdziecie tutaj przepisów na takie potrawy jak wargi łosia czy łapa niedźwiedzia. Proponowane przepisy są dostosowane do współczesnych możliwości kuchennych i wykorzystują składniki łatwo dostępne we współczesnych sklepach lub pochodzące z własnego ogródka. Zdaję sobie sprawę, że kategoryzowanie potraw przez pryzmat narodowości ma swoje ograniczenia. Nie zajmuję się więc kwestią przynależności narodowej pierogów czy barszczu, lecz mogę zagwarantować, że każde danie zostało starannie przetestowane. Niezależnie od miejsca, w którym się znajdujecie — czy to Polska, Litwa, Białoruś, czy Ukraina — zachęcam do wspólnego gotowania, gdyż kulinarna wymiana to najlepszy sposób na budowanie relacji między sąsiadami.
Autor
