Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Zapotrzebowanie energetyczne, a także ilość składników odżywczych i witamin, jakich potrzebuje zdrowy człowiek, jest wyjątkowo zróżnicowane i zależy od wielu indywidualnych czynników. Do tych czynników zaliczamy płeć, wiek, kondycję fizjologiczną, rodzaj wykonywanej pracy, poziom aktywności fizycznej oraz warunki klimatyczne, w jakich żyjemy. Aby utrzymać dobre zdrowie, warto pamiętać o tym, że codzienna dieta powinna być nie tylko zbilansowana, ale i urozmaicona, zawierająca bogaty wachlarz różnorodnych produktów spożywczych. Nieodpowiednie żywienie, zarówno pod względem jakości, jak i ilości, może prowadzić do niedoborów lub nadmiernej podaży składników odżywczych, co w konsekwencji może być przyczyną wielu chorób związanych z dietą.
Tabele składu i wartości odżywczej produktów dostarczają szczegółowych informacji o zawartości energii, białka, tłuszczu, węglowodanów, błonnika, minerałów oraz witamin w poszczególnych produktach i potrawach. Takie dane są niezbędne do prawidłowego komponowania poszczególnych posiłków oraz całodniowych jadłospisów. Książka ta, opracowana we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia w Warszawie, stanowi cenną pomoc dla dietetyków, analizując sposób odżywiania i jego zgodność z zaleceniami żywieniowymi. Jest szczególnie wartościowa w kontekście określania kaloryczności i wartości odżywczych produktów, co jest kluczowe w wielu sytuacjach zdrowotnych.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Zapotrzebowanie energetyczne, a także ilość składników odżywczych i witamin, jakich potrzebuje zdrowy człowiek, jest wyjątkowo zróżnicowane i zależy od wielu indywidualnych czynników. Do tych czynników zaliczamy płeć, wiek, kondycję fizjologiczną, rodzaj wykonywanej pracy, poziom aktywności fizycznej oraz warunki klimatyczne, w jakich żyjemy. Aby utrzymać dobre zdrowie, warto pamiętać o tym, że codzienna dieta powinna być nie tylko zbilansowana, ale i urozmaicona, zawierająca bogaty wachlarz różnorodnych produktów spożywczych. Nieodpowiednie żywienie, zarówno pod względem jakości, jak i ilości, może prowadzić do niedoborów lub nadmiernej podaży składników odżywczych, co w konsekwencji może być przyczyną wielu chorób związanych z dietą.
Tabele składu i wartości odżywczej produktów dostarczają szczegółowych informacji o zawartości energii, białka, tłuszczu, węglowodanów, błonnika, minerałów oraz witamin w poszczególnych produktach i potrawach. Takie dane są niezbędne do prawidłowego komponowania poszczególnych posiłków oraz całodniowych jadłospisów. Książka ta, opracowana we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia w Warszawie, stanowi cenną pomoc dla dietetyków, analizując sposób odżywiania i jego zgodność z zaleceniami żywieniowymi. Jest szczególnie wartościowa w kontekście określania kaloryczności i wartości odżywczych produktów, co jest kluczowe w wielu sytuacjach zdrowotnych.
