Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
W zielonym sercu Normandii, w małej miejscowości Louviers, odkrywa się prawdziwe oblicze francuskiej prowincji dzięki Susan Loomis, Amerykance, która przed dwudziestu laty odnalazła tutaj swój dom. Miedziane rondle zawieszone w kuchni, aromatyczne zioła w ogrodzie i boulangerie, która codziennie kusi świeżo wypiekanym pieczywem, tworzą nieodpartą magię tego miejsca. Susan przybliża nam zwyczaje i tradycje swoich sąsiadów, kształtowane przez pokolenia, które pielęgnują dziedzictwo francuskiej kuchni docenione przez UNESCO w 2010 roku. Ta opowieść to także hołd dla francuskiej sztuki komponowania wybornych dań, podkreślającej znaczenie sałaty, sera, wina oraz sztuki delektowania się deserem, bez wyrzutów sumienia. Opisuje niezastąpione wyposażenie każdej kuchni we Francji oraz niegasnący sentyment do smaków z dzieciństwa.
Ta ciepła narracja wzbogacona jest opisami 12 podstawowych technik kulinarnych i wyborem przepisów inspirowanych kuchnią lokalną. Znajdziemy w niej takie perełki jak pot-au-feu od miejscowego rzeźnika czy tarta czekoladowo-malinowa autorstwa Baptiste'a Bourdona, dostawcy warzyw na lokalnym rynku. To książka, która zachęca do odkrywania i eksperymentowania.
David Lebovitz zauważa, że książka Susan to urzekające połączenie przepisów i opowieści. Loomis, zrozumiana tylko przez nielicznych, prezentuje francuską kuchnię w sposób dostępny i inspirujący, ukazując, jak z pozorną łatwością osiągać wybitne rezultaty w kuchni. To znakomity przewodnik po krainie smaków pełnej autentyzmu i pasji.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
W zielonym sercu Normandii, w małej miejscowości Louviers, odkrywa się prawdziwe oblicze francuskiej prowincji dzięki Susan Loomis, Amerykance, która przed dwudziestu laty odnalazła tutaj swój dom. Miedziane rondle zawieszone w kuchni, aromatyczne zioła w ogrodzie i boulangerie, która codziennie kusi świeżo wypiekanym pieczywem, tworzą nieodpartą magię tego miejsca. Susan przybliża nam zwyczaje i tradycje swoich sąsiadów, kształtowane przez pokolenia, które pielęgnują dziedzictwo francuskiej kuchni docenione przez UNESCO w 2010 roku. Ta opowieść to także hołd dla francuskiej sztuki komponowania wybornych dań, podkreślającej znaczenie sałaty, sera, wina oraz sztuki delektowania się deserem, bez wyrzutów sumienia. Opisuje niezastąpione wyposażenie każdej kuchni we Francji oraz niegasnący sentyment do smaków z dzieciństwa.
Ta ciepła narracja wzbogacona jest opisami 12 podstawowych technik kulinarnych i wyborem przepisów inspirowanych kuchnią lokalną. Znajdziemy w niej takie perełki jak pot-au-feu od miejscowego rzeźnika czy tarta czekoladowo-malinowa autorstwa Baptiste'a Bourdona, dostawcy warzyw na lokalnym rynku. To książka, która zachęca do odkrywania i eksperymentowania.
David Lebovitz zauważa, że książka Susan to urzekające połączenie przepisów i opowieści. Loomis, zrozumiana tylko przez nielicznych, prezentuje francuską kuchnię w sposób dostępny i inspirujący, ukazując, jak z pozorną łatwością osiągać wybitne rezultaty w kuchni. To znakomity przewodnik po krainie smaków pełnej autentyzmu i pasji.
