Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
W kuchni ze Świętymi. Błogosławione i smaczne przepisy dla każdego
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Świętość jest niezwykłym zjawiskiem, łączącym w sobie zarówno heroizm, jak i codzienność, gesty pełne wyjątkowości oraz prozaiczne aspekty życia. Istnieje pewna prawidłowość: gdy w życiu niektórych osób Bóg, będący "jedynym Świętym", odnajduje swoje miejsce, te osoby osiągają pełnię człowieczeństwa i stają się autentycznymi ludźmi. W tym kontekście pokarm nabiera nowego wymiaru; nie jest już przedmiotem, któremu oddajemy naszą uwagę i emocje, lecz staje się środkiem służącym duchowemu wzrostowi i naśladowaniu Pana.
Andrea Ciucci i Paolo Sartor, dwaj duchowni katoliccy, zafascynowani historiami o świętych Kościoła, a jednocześnie miłośnicy domowej kuchni, postanowili zgłębić temat podejścia swoich ulubionych patronów do jedzenia i gotowania. Wynikiem ich badań jest zbiór inspirujących przepisów kulinarnych, na potrawy szczególnie cenione przez osoby znaczące w historii Kościoła. Okazuje się, że święci, mimo swojej duchowej gorliwości, nie stronili od radości życia doczesnego. Cieszyli się dobrym jedzeniem, a także nie odmawiali sobie słodyczy czy wina. Byli zatem jakby mostem między niebem a ziemią. Dzięki nim otrzymujemy dziś przepisy na autentyczne i zdrowe dania, a także niezwykłą lekcję kultywowania przyjaźni i braterstwa przy wspólnym stole.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Świętość jest niezwykłym zjawiskiem, łączącym w sobie zarówno heroizm, jak i codzienność, gesty pełne wyjątkowości oraz prozaiczne aspekty życia. Istnieje pewna prawidłowość: gdy w życiu niektórych osób Bóg, będący "jedynym Świętym", odnajduje swoje miejsce, te osoby osiągają pełnię człowieczeństwa i stają się autentycznymi ludźmi. W tym kontekście pokarm nabiera nowego wymiaru; nie jest już przedmiotem, któremu oddajemy naszą uwagę i emocje, lecz staje się środkiem służącym duchowemu wzrostowi i naśladowaniu Pana.
Andrea Ciucci i Paolo Sartor, dwaj duchowni katoliccy, zafascynowani historiami o świętych Kościoła, a jednocześnie miłośnicy domowej kuchni, postanowili zgłębić temat podejścia swoich ulubionych patronów do jedzenia i gotowania. Wynikiem ich badań jest zbiór inspirujących przepisów kulinarnych, na potrawy szczególnie cenione przez osoby znaczące w historii Kościoła. Okazuje się, że święci, mimo swojej duchowej gorliwości, nie stronili od radości życia doczesnego. Cieszyli się dobrym jedzeniem, a także nie odmawiali sobie słodyczy czy wina. Byli zatem jakby mostem między niebem a ziemią. Dzięki nim otrzymujemy dziś przepisy na autentyczne i zdrowe dania, a także niezwykłą lekcję kultywowania przyjaźni i braterstwa przy wspólnym stole.
