Książka - Sztuka fermentacji

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Sztuka fermentacji

Sztuka fermentacji

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Jeśli jesteś miłośnikiem kiszonej kapusty i nie wyobrażasz sobie obiadu bez kiszonego ogórka, z pewnością zainteresuje Cię informacja, że praktycznie każdy produkt można poddać fermentacji. Tę fascynującą koncepcję rozwija Sandor Ellix Katz w swojej książce „Sztuka fermentacji”, która w 2016 roku stała się jedną z ulubionych lektur miłośników kulinariów.

Na ponad 600 stronach tego dzieła autor prezentuje bogactwo przepisów z różnych zakątków świata. Czy zastanawiałeś się, jak przygotować tradycyjne japońskie natto czy pikantne koreańskie kimchi? A może chcesz spróbować domowej wersji kiszonych pomidorów o intensywnym aromacie, przypominających te z Ukrainy, albo chcesz zaskoczyć swoich gości kiszonymi zielonymi orzechami włoskimi? Katz, znany już z „Dzikiej fermentacji”, wydanej w 2005 roku, pokazuje, że do tworzenia takich dań nie potrzeba profesjonalnego sprzętu – wystarczy przygotować produkty do kiszenia, odpowiednio skomponowaną zalewę oraz posłużyć się garnek lub słoik.

„Sztuka fermentacji” to nie tylko kompendium przepisów, ale także źródło wiedzy o korzyściach zdrowotnych płynących z konsumowania naturalnie fermentowanych produktów, zarówno warzywnych, jak i owocowych, a nawet mięsnych czy rybnych. Autor, dzięki swojemu długoletniemu doświadczeniu, w klarowny sposób wyjaśnia, jakie działanie na organizm mają poprawnie przygotowane fermentowane potrawy, które dodają energii i dostarczają niezbędnych mikroelementów. Katz oferuje również praktyczne wskazówki, jak unikać najczęstszych błędów oraz jak radzić sobie z trudnościami, które mogą napotkać nowicjusze.

Książka jest doskonałym uzupełnieniem wiedzy dla osób, które już sięgnęły po „Dziką fermentację”, a dla nowych czytelników stanowi znakomitą zachętę do zgłębiania fascynującej tematyki fermentacji.

Sandor Ellix Katz, urodzony 20 maja 1962 roku w Nowym Jorku, to amerykański pisarz kulinarny i entuzjasta gotowania w domowym zaciszu, który poprzez swoje dzieła inspiruje do eksperymentowania z fermentacją.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Jeśli jesteś miłośnikiem kiszonej kapusty i nie wyobrażasz sobie obiadu bez kiszonego ogórka, z pewnością zainteresuje Cię informacja, że praktycznie każdy produkt można poddać fermentacji. Tę fascynującą koncepcję rozwija Sandor Ellix Katz w swojej książce „Sztuka fermentacji”, która w 2016 roku stała się jedną z ulubionych lektur miłośników kulinariów.

Na ponad 600 stronach tego dzieła autor prezentuje bogactwo przepisów z różnych zakątków świata. Czy zastanawiałeś się, jak przygotować tradycyjne japońskie natto czy pikantne koreańskie kimchi? A może chcesz spróbować domowej wersji kiszonych pomidorów o intensywnym aromacie, przypominających te z Ukrainy, albo chcesz zaskoczyć swoich gości kiszonymi zielonymi orzechami włoskimi? Katz, znany już z „Dzikiej fermentacji”, wydanej w 2005 roku, pokazuje, że do tworzenia takich dań nie potrzeba profesjonalnego sprzętu – wystarczy przygotować produkty do kiszenia, odpowiednio skomponowaną zalewę oraz posłużyć się garnek lub słoik.

„Sztuka fermentacji” to nie tylko kompendium przepisów, ale także źródło wiedzy o korzyściach zdrowotnych płynących z konsumowania naturalnie fermentowanych produktów, zarówno warzywnych, jak i owocowych, a nawet mięsnych czy rybnych. Autor, dzięki swojemu długoletniemu doświadczeniu, w klarowny sposób wyjaśnia, jakie działanie na organizm mają poprawnie przygotowane fermentowane potrawy, które dodają energii i dostarczają niezbędnych mikroelementów. Katz oferuje również praktyczne wskazówki, jak unikać najczęstszych błędów oraz jak radzić sobie z trudnościami, które mogą napotkać nowicjusze.

Książka jest doskonałym uzupełnieniem wiedzy dla osób, które już sięgnęły po „Dziką fermentację”, a dla nowych czytelników stanowi znakomitą zachętę do zgłębiania fascynującej tematyki fermentacji.

Sandor Ellix Katz, urodzony 20 maja 1962 roku w Nowym Jorku, to amerykański pisarz kulinarny i entuzjasta gotowania w domowym zaciszu, który poprzez swoje dzieła inspiruje do eksperymentowania z fermentacją.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: 65.33 zł
Okładka: Twarda
Ilość stron: 700
Rok wydania: 2016
Rozmiar: 165 × 235 mm
ID: 9788365442482

Inne książki: Sandor Ellix Katz

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Automaty i Punkty Odbioru

9.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info