Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Śmierć przez wapń
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
W książce "Śmierć przez wapń" Thomas E. Levy, będący doświadczonym kardiologiem i naukowcem, omawia, jak regularne spożywanie produktów mlecznych i wapnia może przyczynić się do rozwoju przewlekłych chorób zwyrodnieniowych oraz negatywnie wpłynąć na długość życia. Autor, prezentując rzetelne dowody naukowe, tłumaczy niebezpieczeństwa związane z suplementacją wapnia, ujawniając, iż nadmiar tego pierwiastka w diecie, na przykład poprzez częste spożycie mleka i jego przetworów, może być toksyczny.
Dr Levy, ceniony jako kardiolog i badacz, zdobył tytuł magistra biologii na renomowanym Uniwersytecie Johna Hopkinsa w 1972 roku. Kontynuując swoją edukację, ukończył studia medyczne na Tulane University School of Medicine w 1976 roku, specjalizując się w medycynie wewnętrznej i kardiologii. Po uzyskaniu stopnia doktora habilitowanego, przez trzy lata pracował na tej uczelni. Po pewnym okresie praktyki kardiologicznej, w 1994 roku rozpoczął współpracę z doktorem Halem Hugginsem, badając wpływ czynników stomatologicznych na zdrowie. Dr Levy dodatkowo poszerzył swoje kwalifikacje, kończąc studia prawnicze na Uniwersytecie w Denver w 1998 roku i później praktykując prawo w Kolorado oraz Dystrykcie Kolumbii.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
W książce "Śmierć przez wapń" Thomas E. Levy, będący doświadczonym kardiologiem i naukowcem, omawia, jak regularne spożywanie produktów mlecznych i wapnia może przyczynić się do rozwoju przewlekłych chorób zwyrodnieniowych oraz negatywnie wpłynąć na długość życia. Autor, prezentując rzetelne dowody naukowe, tłumaczy niebezpieczeństwa związane z suplementacją wapnia, ujawniając, iż nadmiar tego pierwiastka w diecie, na przykład poprzez częste spożycie mleka i jego przetworów, może być toksyczny.
Dr Levy, ceniony jako kardiolog i badacz, zdobył tytuł magistra biologii na renomowanym Uniwersytecie Johna Hopkinsa w 1972 roku. Kontynuując swoją edukację, ukończył studia medyczne na Tulane University School of Medicine w 1976 roku, specjalizując się w medycynie wewnętrznej i kardiologii. Po uzyskaniu stopnia doktora habilitowanego, przez trzy lata pracował na tej uczelni. Po pewnym okresie praktyki kardiologicznej, w 1994 roku rozpoczął współpracę z doktorem Halem Hugginsem, badając wpływ czynników stomatologicznych na zdrowie. Dr Levy dodatkowo poszerzył swoje kwalifikacje, kończąc studia prawnicze na Uniwersytecie w Denver w 1998 roku i później praktykując prawo w Kolorado oraz Dystrykcie Kolumbii.
