Książka - Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Alergie pokarmowe to coraz większa plaga współczesnych czasów. Sprawiają, że czynności pozornie proste stają się źródłem problemów - źle skomponowane danie, złożone z produktów wywołujących niepożądane reakcje organizmu mogą być często zagrożeniem nie tylko dla harmonijnego działania ciała, ale nawet narazić je na bardzo poważne konsekwencje zdrowotne. Uczulenie na gluten to jedno z najbardziej poważnych i kłopotliwych nietolerancji pokarmowych, jakie się obecnie diagnozuje. Zmagasz się z własnym problemem tego rodzaju i nie wiesz, jak zaplanować mądry, ale i smaczny własny jadłospis? Martwisz się, że nietolerancja glutenu przekreśla twoje szanse na delektowanie się słodkimi przysmakami? A może to twoi bliscy usłyszeli niepomyślną diagnozę i chcesz za wszelką cenę udowodnić im, że ich nowe posiłki wcale nie muszą tracić na jakości i smaku? A może do zmiany diety nie zmusza się choroba, ale postanowiłeś zostać weganinem i szukasz wartościowych podpowiedzi, jak zaprosić desery do takiej kuchni? Odpowiadając na którekolwiek z tych pytań twierdząco, zyskujesz wystarczającą motywację, by zapoznać się z książką kucharską autorstwa Weroniki Madejskiej.

"Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem" to ułożona ze sprytnych i pomysłowych przepisów opowieść o tym, jak dogodzić podniebieniu nietypowych smakoszy. Autorka już we wstępie odkrywa przed czytelnikami najważniejsze tajniki kuchni bezglutenowej, podpowiadając między innymi, jakie roślinne produkty świetnie nadają się do przygotowywania słodkości. Mając rozeznanie, w jaki sposób zastępować tradycyjne cukiernicze przysmaki w rodzaju biszkoptów czy czekoladowych polew, można zanurzyć się w świecie roślinnych deserów. Zapoznawanie się z kolejnymi przepisami to niezwykła i bardzo pouczająca podróż po świecie kulinarnej wyobraźni, w której brak miejsca dla tradycyjnej mąki, zwierzęcego mleka i jaj. W toku lektury i wypróbowywania kolejnych propozycji wysuwanych przez autorkę, czytelnik ma szansę zrozumieć i opanować zasady rządzące słodką kuchnią bezglutenową, przekonać się że w niej także jest miejsce dla lodów, ciast i ciasteczek. Z czasem, po wypróbowaniu wszystkich zaprezentowanych tu przepisów, może być gotów do tego, by samodzielnie komponować zdrowe, bezpieczne, a przede wszystkim urzekające smakiem i artystyczną finezją desery i smakołyki.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Alergie pokarmowe to coraz większa plaga współczesnych czasów. Sprawiają, że czynności pozornie proste stają się źródłem problemów - źle skomponowane danie, złożone z produktów wywołujących niepożądane reakcje organizmu mogą być często zagrożeniem nie tylko dla harmonijnego działania ciała, ale nawet narazić je na bardzo poważne konsekwencje zdrowotne. Uczulenie na gluten to jedno z najbardziej poważnych i kłopotliwych nietolerancji pokarmowych, jakie się obecnie diagnozuje. Zmagasz się z własnym problemem tego rodzaju i nie wiesz, jak zaplanować mądry, ale i smaczny własny jadłospis? Martwisz się, że nietolerancja glutenu przekreśla twoje szanse na delektowanie się słodkimi przysmakami? A może to twoi bliscy usłyszeli niepomyślną diagnozę i chcesz za wszelką cenę udowodnić im, że ich nowe posiłki wcale nie muszą tracić na jakości i smaku? A może do zmiany diety nie zmusza się choroba, ale postanowiłeś zostać weganinem i szukasz wartościowych podpowiedzi, jak zaprosić desery do takiej kuchni? Odpowiadając na którekolwiek z tych pytań twierdząco, zyskujesz wystarczającą motywację, by zapoznać się z książką kucharską autorstwa Weroniki Madejskiej.

"Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem" to ułożona ze sprytnych i pomysłowych przepisów opowieść o tym, jak dogodzić podniebieniu nietypowych smakoszy. Autorka już we wstępie odkrywa przed czytelnikami najważniejsze tajniki kuchni bezglutenowej, podpowiadając między innymi, jakie roślinne produkty świetnie nadają się do przygotowywania słodkości. Mając rozeznanie, w jaki sposób zastępować tradycyjne cukiernicze przysmaki w rodzaju biszkoptów czy czekoladowych polew, można zanurzyć się w świecie roślinnych deserów. Zapoznawanie się z kolejnymi przepisami to niezwykła i bardzo pouczająca podróż po świecie kulinarnej wyobraźni, w której brak miejsca dla tradycyjnej mąki, zwierzęcego mleka i jaj. W toku lektury i wypróbowywania kolejnych propozycji wysuwanych przez autorkę, czytelnik ma szansę zrozumieć i opanować zasady rządzące słodką kuchnią bezglutenową, przekonać się że w niej także jest miejsce dla lodów, ciast i ciasteczek. Z czasem, po wypróbowaniu wszystkich zaprezentowanych tu przepisów, może być gotów do tego, by samodzielnie komponować zdrowe, bezpieczne, a przede wszystkim urzekające smakiem i artystyczną finezją desery i smakołyki.

Szczegóły

Opinie

Inne książki tego autora

Książki z tej samej kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: 18.74 zł

Okładka: Miękka

Ilość stron: 220

Rok wydania: 2017

Rozmiar: 165 x 245 mm

ID: 9788328330801

Wydawnictwo: Helion, Septem

Inne książki: Weronika Madejska

Broszurowa , W magazynie
Używana
Broszurowa , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 21.16 zł 39.90 zł

Zintegrowa... , W magazynie
Używana
Broszurowa , W magazynie
Używana
Broszurowa , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 23.23 zł 39.90 zł

OM , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 34.99 zł 60.00 zł

Miękka , W magazynie
Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 22.76 zł 39.00 zł

Twarda , W magazynie
Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 91.00 zł 199.00 zł

Broszurowa , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 81.06 zł 119.00 zł

Miękka , W magazynie
Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 52.36 zł 79.00 zł

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

850 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

InPost Paczkomaty 24/7

InPost Paczkomaty 24/7

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

ORLEN Paczka

ORLEN Paczka

11.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

NAJTAŃSZA FORMA DOSTAWY

Kurier GLS

Kurier GLS

14.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier InPost

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier DPD

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

DPD Pickup Punkt Odbioru

DPD Pickup Punkt Odbioru

11.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

NAJTAŃSZA FORMA DOSTAWY

Pocztex Kurier

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Odbiór osobisty (Dębica)

Odbiór osobisty (Dębica)

3.00 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info