Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Alergie pokarmowe to coraz większa plaga współczesnych czasów. Sprawiają, że czynności pozornie proste stają się źródłem problemów - źle skomponowane danie, złożone z produktów wywołujących niepożądane reakcje organizmu mogą być często zagrożeniem nie tylko dla harmonijnego działania ciała, ale nawet narazić je na bardzo poważne konsekwencje zdrowotne. Uczulenie na gluten to jedno z najbardziej poważnych i kłopotliwych nietolerancji pokarmowych, jakie się obecnie diagnozuje. Zmagasz się z własnym problemem tego rodzaju i nie wiesz, jak zaplanować mądry, ale i smaczny własny jadłospis? Martwisz się, że nietolerancja glutenu przekreśla twoje szanse na delektowanie się słodkimi przysmakami? A może to twoi bliscy usłyszeli niepomyślną diagnozę i chcesz za wszelką cenę udowodnić im, że ich nowe posiłki wcale nie muszą tracić na jakości i smaku? A może do zmiany diety nie zmusza się choroba, ale postanowiłeś zostać weganinem i szukasz wartościowych podpowiedzi, jak zaprosić desery do takiej kuchni? Odpowiadając na którekolwiek z tych pytań twierdząco, zyskujesz wystarczającą motywację, by zapoznać się z książką kucharską autorstwa Weroniki Madejskiej.
"Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem" to ułożona ze sprytnych i pomysłowych przepisów opowieść o tym, jak dogodzić podniebieniu nietypowych smakoszy. Autorka już we wstępie odkrywa przed czytelnikami najważniejsze tajniki kuchni bezglutenowej, podpowiadając między innymi, jakie roślinne produkty świetnie nadają się do przygotowywania słodkości. Mając rozeznanie, w jaki sposób zastępować tradycyjne cukiernicze przysmaki w rodzaju biszkoptów czy czekoladowych polew, można zanurzyć się w świecie roślinnych deserów. Zapoznawanie się z kolejnymi przepisami to niezwykła i bardzo pouczająca podróż po świecie kulinarnej wyobraźni, w której brak miejsca dla tradycyjnej mąki, zwierzęcego mleka i jaj. W toku lektury i wypróbowywania kolejnych propozycji wysuwanych przez autorkę, czytelnik ma szansę zrozumieć i opanować zasady rządzące słodką kuchnią bezglutenową, przekonać się że w niej także jest miejsce dla lodów, ciast i ciasteczek. Z czasem, po wypróbowaniu wszystkich zaprezentowanych tu przepisów, może być gotów do tego, by samodzielnie komponować zdrowe, bezpieczne, a przede wszystkim urzekające smakiem i artystyczną finezją desery i smakołyki.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Alergie pokarmowe to coraz większa plaga współczesnych czasów. Sprawiają, że czynności pozornie proste stają się źródłem problemów - źle skomponowane danie, złożone z produktów wywołujących niepożądane reakcje organizmu mogą być często zagrożeniem nie tylko dla harmonijnego działania ciała, ale nawet narazić je na bardzo poważne konsekwencje zdrowotne. Uczulenie na gluten to jedno z najbardziej poważnych i kłopotliwych nietolerancji pokarmowych, jakie się obecnie diagnozuje. Zmagasz się z własnym problemem tego rodzaju i nie wiesz, jak zaplanować mądry, ale i smaczny własny jadłospis? Martwisz się, że nietolerancja glutenu przekreśla twoje szanse na delektowanie się słodkimi przysmakami? A może to twoi bliscy usłyszeli niepomyślną diagnozę i chcesz za wszelką cenę udowodnić im, że ich nowe posiłki wcale nie muszą tracić na jakości i smaku? A może do zmiany diety nie zmusza się choroba, ale postanowiłeś zostać weganinem i szukasz wartościowych podpowiedzi, jak zaprosić desery do takiej kuchni? Odpowiadając na którekolwiek z tych pytań twierdząco, zyskujesz wystarczającą motywację, by zapoznać się z książką kucharską autorstwa Weroniki Madejskiej.
"Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem" to ułożona ze sprytnych i pomysłowych przepisów opowieść o tym, jak dogodzić podniebieniu nietypowych smakoszy. Autorka już we wstępie odkrywa przed czytelnikami najważniejsze tajniki kuchni bezglutenowej, podpowiadając między innymi, jakie roślinne produkty świetnie nadają się do przygotowywania słodkości. Mając rozeznanie, w jaki sposób zastępować tradycyjne cukiernicze przysmaki w rodzaju biszkoptów czy czekoladowych polew, można zanurzyć się w świecie roślinnych deserów. Zapoznawanie się z kolejnymi przepisami to niezwykła i bardzo pouczająca podróż po świecie kulinarnej wyobraźni, w której brak miejsca dla tradycyjnej mąki, zwierzęcego mleka i jaj. W toku lektury i wypróbowywania kolejnych propozycji wysuwanych przez autorkę, czytelnik ma szansę zrozumieć i opanować zasady rządzące słodką kuchnią bezglutenową, przekonać się że w niej także jest miejsce dla lodów, ciast i ciasteczek. Z czasem, po wypróbowaniu wszystkich zaprezentowanych tu przepisów, może być gotów do tego, by samodzielnie komponować zdrowe, bezpieczne, a przede wszystkim urzekające smakiem i artystyczną finezją desery i smakołyki.