Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Sama słodycz. Ciasta, torty i desery
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Przedstawiamy książkę, która jest prawdziwą ucztą dla miłośników pieczenia! Zawiera ponad 90 przepisów na różnorodne wypieki, od delikatnych bez i kremów, przez aromatyczne syropy, aż po wykwintne tarty i tradycyjne ciasta. Znajdą się tu również receptury na serniki, torty, ptysie i eklery, które zadowolą zarówno początkujących w sztuce cukiernictwa, jak i doświadczonych pasjonatów. Joanna Matyjek, autorka znanego bloga "Odczaruj Gary", nie tylko udostępnia swoje przepisy, ale także dzieli się opowieściami o rodzinnych tradycjach wypieków, inspirując czytelników do własnych eksperymentów w kuchni.
W trakcie przeglądania książki, czytelnicy mają okazję dowiedzieć się, skąd wywodzą się poszczególne słodkości. Zaskakująca może być informacja, że pierwsze torty powstawały na bazie ciasta chlebowego, stanowiąc luksus dostępny jedynie dla nielicznych. Maria Antonina, królowa Francji, była jedną z osób, które szczególnie upodobały sobie ten deser. Nie brakuje też ciekawostek, takich jak pochodzenie karmelu — wynalazku Arabów, czy historia nazwiska Anny Pawłowej, która zainspirowała powstanie znanej bezy. Dowiemy się również o korzeniach tradycyjnych mazurków, a także różnicach między faworkami a chrustem.
Książka Joanny Matyjek to nie tylko zbiór przepisów, ale także bogaty garnitur anegdot, które uprzyjemnią chwilę przy pieczeniu i jedzeniu słodkich dań.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Przedstawiamy książkę, która jest prawdziwą ucztą dla miłośników pieczenia! Zawiera ponad 90 przepisów na różnorodne wypieki, od delikatnych bez i kremów, przez aromatyczne syropy, aż po wykwintne tarty i tradycyjne ciasta. Znajdą się tu również receptury na serniki, torty, ptysie i eklery, które zadowolą zarówno początkujących w sztuce cukiernictwa, jak i doświadczonych pasjonatów. Joanna Matyjek, autorka znanego bloga "Odczaruj Gary", nie tylko udostępnia swoje przepisy, ale także dzieli się opowieściami o rodzinnych tradycjach wypieków, inspirując czytelników do własnych eksperymentów w kuchni.
W trakcie przeglądania książki, czytelnicy mają okazję dowiedzieć się, skąd wywodzą się poszczególne słodkości. Zaskakująca może być informacja, że pierwsze torty powstawały na bazie ciasta chlebowego, stanowiąc luksus dostępny jedynie dla nielicznych. Maria Antonina, królowa Francji, była jedną z osób, które szczególnie upodobały sobie ten deser. Nie brakuje też ciekawostek, takich jak pochodzenie karmelu — wynalazku Arabów, czy historia nazwiska Anny Pawłowej, która zainspirowała powstanie znanej bezy. Dowiemy się również o korzeniach tradycyjnych mazurków, a także różnicach między faworkami a chrustem.
Książka Joanny Matyjek to nie tylko zbiór przepisów, ale także bogaty garnitur anegdot, które uprzyjemnią chwilę przy pieczeniu i jedzeniu słodkich dań.
