Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Piwowarstwo - Jan Koncewicz
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka "Piwowarstwo" napisana przez Jana Koncewicza to wszechstronny przewodnik dla tych, którzy chcą założyć swój własny browar oraz efektywnie nim kierować. Od samego początku, autor krok po kroku przedstawia proces wyboru niezbędnych narzędzi i odpowiednich surowców, oferując praktyczne porady wszystkim piwowarom. W czasach, gdy ceny surowców do produkcji piwa systematycznie rosły, wielu browarników opierało się wprowadzaniu nowoczesnych technologii takich jak termometry, co często negatywnie wpływało na jakość ich wyrobów. By zwiększyć efektywność, rozcieńczali brzeczkę, co nierzadko prowadziło do jej zakwaszenia, zrzucając winę na złą pogodę czy nawet wierzenia w czary. Takie praktyki szczególnie szkodliwie odbijały się na większych browarach, które częściej ponosiły straty. To właśnie z tego powodu Koncewicz zdecydował się opracować podręcznik promujący dobre praktyki piwowarskie, kładąc duży nacisk na znaczenie rozumienia podstaw chemii i fizyki. Książka wzbogacona jest o szczegółowe obliczenia i ilustracje, które mają na celu uproszczenie i zachęcenie do wdrażania nowoczesnych zasad w codziennej praktyce.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka "Piwowarstwo" napisana przez Jana Koncewicza to wszechstronny przewodnik dla tych, którzy chcą założyć swój własny browar oraz efektywnie nim kierować. Od samego początku, autor krok po kroku przedstawia proces wyboru niezbędnych narzędzi i odpowiednich surowców, oferując praktyczne porady wszystkim piwowarom. W czasach, gdy ceny surowców do produkcji piwa systematycznie rosły, wielu browarników opierało się wprowadzaniu nowoczesnych technologii takich jak termometry, co często negatywnie wpływało na jakość ich wyrobów. By zwiększyć efektywność, rozcieńczali brzeczkę, co nierzadko prowadziło do jej zakwaszenia, zrzucając winę na złą pogodę czy nawet wierzenia w czary. Takie praktyki szczególnie szkodliwie odbijały się na większych browarach, które częściej ponosiły straty. To właśnie z tego powodu Koncewicz zdecydował się opracować podręcznik promujący dobre praktyki piwowarskie, kładąc duży nacisk na znaczenie rozumienia podstaw chemii i fizyki. Książka wzbogacona jest o szczegółowe obliczenia i ilustracje, które mają na celu uproszczenie i zachęcenie do wdrażania nowoczesnych zasad w codziennej praktyce.
