Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Mikrobiologia techniczna. Tom 2
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Drugi tom nowoczesnego podręcznika jest poświęcony analizie zjawisk wywoływanych przez mikroorganizmy w procesach przemysłowych. Obejmuje cztery szczegółowe części. Pierwsza część skupia się na mikroorganizmach aktywnych w biotechnologii. Wśród nich znajdują się bakterie fermentacji mlekowej i kwasu octowego, mikroorganizmy stosowane w przemyśle aminokwasowym i antybiotykowym, bakterie z rodzaju Bacillus, a także drożdże, grzyby strzępkowe i ekstremofile. Znaczenie wirusów w medycynie, przemyśle i ekologicznym kontekście jest również omawiane. Druga część poświęcona jest mikrobiologii żywności, obejmując takie aspekty jak zanieczyszczenia mikrobiologiczne, procesy psucia produktów spożywczych, zatrucia pokarmowe oraz mikrobiologiczne metody analizy żywności. Opisuje sposoby jej konserwowania, przepisy prawa żywnościowego i system HCCP, a także kwestie związane z żywnością transgeniczną. Trzecia część dotyczy higieny produkcji, analizując źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych w urządzeniach przemysłowych, metody mycia i dezynfekcji, rolę opakowań w zachowaniu jakości oraz badania higieniczne warunków produkcji. Czwarta część omawia rolę mikroorganizmów w ochronie środowiska, w tym naturalne zanieczyszczenia środowiskowe, ksenobiotyki, metale ciężkie oraz biologiczne metody oczyszczania środowiska. Zawiera także informacje o genetycznie modyfikowanych drobnoustrojach w kontekście ekologicznym.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Drugi tom nowoczesnego podręcznika jest poświęcony analizie zjawisk wywoływanych przez mikroorganizmy w procesach przemysłowych. Obejmuje cztery szczegółowe części. Pierwsza część skupia się na mikroorganizmach aktywnych w biotechnologii. Wśród nich znajdują się bakterie fermentacji mlekowej i kwasu octowego, mikroorganizmy stosowane w przemyśle aminokwasowym i antybiotykowym, bakterie z rodzaju Bacillus, a także drożdże, grzyby strzępkowe i ekstremofile. Znaczenie wirusów w medycynie, przemyśle i ekologicznym kontekście jest również omawiane. Druga część poświęcona jest mikrobiologii żywności, obejmując takie aspekty jak zanieczyszczenia mikrobiologiczne, procesy psucia produktów spożywczych, zatrucia pokarmowe oraz mikrobiologiczne metody analizy żywności. Opisuje sposoby jej konserwowania, przepisy prawa żywnościowego i system HCCP, a także kwestie związane z żywnością transgeniczną. Trzecia część dotyczy higieny produkcji, analizując źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych w urządzeniach przemysłowych, metody mycia i dezynfekcji, rolę opakowań w zachowaniu jakości oraz badania higieniczne warunków produkcji. Czwarta część omawia rolę mikroorganizmów w ochronie środowiska, w tym naturalne zanieczyszczenia środowiskowe, ksenobiotyki, metale ciężkie oraz biologiczne metody oczyszczania środowiska. Zawiera także informacje o genetycznie modyfikowanych drobnoustrojach w kontekście ekologicznym.
