Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Mama alergika gotuje z dziećmi
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
"Mama Alergika Gotuje. Z Dziećmi. Dania na jesień i zimę" to wyjątkowa książka kulinarna, będąca drugą częścią serii skierowanej do rodzin chcących wspólnie gotować z dziećmi. Zawiera aż 86 przepisów opartych na sezonowych warzywach i owocach, dostępnych w Polsce podczas chłodniejszych miesięcy. Wszystkie przepisy są starannie opracowane, aby nie zawierały typowych alergenów jak mleko, jajka, soja, orzechy, kakao, seler, miód i konwencjonalny cukier. Dania są wegańskie i bezglutenowe, co czyni je odpowiednimi dla szerokiego grona odbiorców.
Książka podzielona jest na kilka działów tematycznych: Podstawowe, Śniadania, Obiady-kolacje, Desery oraz Dodatki, a także nowość - Zdrowa apteczka, która proponuje 10 przepisów wspierających zdrowie w naturalny sposób. Każda receptura zawiera noty dietetyczne, szczególnie przydatne dla osób z reakcjami krzyżowymi na produkty spożywcze. Przygotowano również dokładne podsumowania wartości odżywczych i kalorycznych każdego dania.
Osobnym elementem jest przewodnik po mąkach bezglutenowych, prezentujący 21 rodzajów mąk, które można z sukcesem włączyć do codziennego gotowania. W książce znajdziemy także obszerne wademekum dla rodzica, które zawiera informacje od dietetyka dotyczące odporności, probiotyków i prebiotyków, a także szczegółowe opisy wpływu potasu oraz witamin A, C i E na zdrowie. Poruszono również temat alergii na roztocza kurzu domowego oraz przedstawiono porady dla rodziców dzieci z alergiami szkolnymi. Ułatwieniem jest sezonowy kalendarz warzyw i owoców.
Dodatkowo, książka wzbogacona jest o 21 wierszy, które przybliżają dzieciom tematykę wartości odżywczych warzyw, kasz i owoców, a także o ciekawostki, rebusy, ilustracje do odnajdywania szczegółów oraz naklejki samoprzylepne do oznaczania ulubionych przepisów. Są też strony "Mój przepis" na własne kulinarne eksperymenty. Książkę poleca się nie tylko alergikom, ale również weganom, wegetarianom, osobom na diecie bezglutenowej i wszystkim zainteresowanym zdrowym odżywianiem.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
"Mama Alergika Gotuje. Z Dziećmi. Dania na jesień i zimę" to wyjątkowa książka kulinarna, będąca drugą częścią serii skierowanej do rodzin chcących wspólnie gotować z dziećmi. Zawiera aż 86 przepisów opartych na sezonowych warzywach i owocach, dostępnych w Polsce podczas chłodniejszych miesięcy. Wszystkie przepisy są starannie opracowane, aby nie zawierały typowych alergenów jak mleko, jajka, soja, orzechy, kakao, seler, miód i konwencjonalny cukier. Dania są wegańskie i bezglutenowe, co czyni je odpowiednimi dla szerokiego grona odbiorców.
Książka podzielona jest na kilka działów tematycznych: Podstawowe, Śniadania, Obiady-kolacje, Desery oraz Dodatki, a także nowość - Zdrowa apteczka, która proponuje 10 przepisów wspierających zdrowie w naturalny sposób. Każda receptura zawiera noty dietetyczne, szczególnie przydatne dla osób z reakcjami krzyżowymi na produkty spożywcze. Przygotowano również dokładne podsumowania wartości odżywczych i kalorycznych każdego dania.
Osobnym elementem jest przewodnik po mąkach bezglutenowych, prezentujący 21 rodzajów mąk, które można z sukcesem włączyć do codziennego gotowania. W książce znajdziemy także obszerne wademekum dla rodzica, które zawiera informacje od dietetyka dotyczące odporności, probiotyków i prebiotyków, a także szczegółowe opisy wpływu potasu oraz witamin A, C i E na zdrowie. Poruszono również temat alergii na roztocza kurzu domowego oraz przedstawiono porady dla rodziców dzieci z alergiami szkolnymi. Ułatwieniem jest sezonowy kalendarz warzyw i owoców.
Dodatkowo, książka wzbogacona jest o 21 wierszy, które przybliżają dzieciom tematykę wartości odżywczych warzyw, kasz i owoców, a także o ciekawostki, rebusy, ilustracje do odnajdywania szczegółów oraz naklejki samoprzylepne do oznaczania ulubionych przepisów. Są też strony "Mój przepis" na własne kulinarne eksperymenty. Książkę poleca się nie tylko alergikom, ale również weganom, wegetarianom, osobom na diecie bezglutenowej i wszystkim zainteresowanym zdrowym odżywianiem.
