Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kuchnia grecka A5 TW
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka "Kuchnia grecka" autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein wprowadza nas w bogaty świat tradycji kulinarnych, które są fundamentem kuchni śródziemnomorskiej. Greckie potrawy są powszechnie uważane za zdrowe i nieskomplikowane, ze względu na powszechne użycie czosnku, oliwy z oliwek, winorośli oraz różnorodnych warzyw, takich jak pomidory i papryka, a także świeżych ziół. Mięso spożywane jest rzadko, z dominującą obecnością jagnięciny, podczas gdy wołowina i wieprzowina pojawiają się w mniejszych ilościach. Kuchnia grecka obfituje również w ryby.
Do wielu posiłków towarzyszą wina greckie, które od wieków cieszą się uznaniem. Tradycje te sięgają czasów bizantyjskich, kiedy to kuchnia grecka wzbogaciła się o nowe składniki, takie jak kawior i gałka muszkatołowa. Ryby nadal stanowią ważny element diety Greków.
Autorka z łatwością przedstawia ewolucję kuchni greckiej i jej wpływ na współczesną kuchnię europejską, a zwłaszcza śródziemnomorską. Odnajdziemy tu wyjątkowe smaki mezathes (różnorodnych przystawek), zupy z soczewicy, keftethes (pikantnych klopsików z mielonej jagnięciny), czy pites (ciasteczek nadziewanych na słodko lub słono). Sylwetki greckiej kuchni dopełniają produkty takie jak ser feta, wędzona ikra i tradycyjny chleb wypiekany z mąki kukurydzianej, jęczmiennej i żytniej. Zachęcam do lektury książki i eksperymentowania w kuchni, by zadziwić gości autentycznymi greckimi smakami. Smacznego.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka "Kuchnia grecka" autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein wprowadza nas w bogaty świat tradycji kulinarnych, które są fundamentem kuchni śródziemnomorskiej. Greckie potrawy są powszechnie uważane za zdrowe i nieskomplikowane, ze względu na powszechne użycie czosnku, oliwy z oliwek, winorośli oraz różnorodnych warzyw, takich jak pomidory i papryka, a także świeżych ziół. Mięso spożywane jest rzadko, z dominującą obecnością jagnięciny, podczas gdy wołowina i wieprzowina pojawiają się w mniejszych ilościach. Kuchnia grecka obfituje również w ryby.
Do wielu posiłków towarzyszą wina greckie, które od wieków cieszą się uznaniem. Tradycje te sięgają czasów bizantyjskich, kiedy to kuchnia grecka wzbogaciła się o nowe składniki, takie jak kawior i gałka muszkatołowa. Ryby nadal stanowią ważny element diety Greków.
Autorka z łatwością przedstawia ewolucję kuchni greckiej i jej wpływ na współczesną kuchnię europejską, a zwłaszcza śródziemnomorską. Odnajdziemy tu wyjątkowe smaki mezathes (różnorodnych przystawek), zupy z soczewicy, keftethes (pikantnych klopsików z mielonej jagnięciny), czy pites (ciasteczek nadziewanych na słodko lub słono). Sylwetki greckiej kuchni dopełniają produkty takie jak ser feta, wędzona ikra i tradycyjny chleb wypiekany z mąki kukurydzianej, jęczmiennej i żytniej. Zachęcam do lektury książki i eksperymentowania w kuchni, by zadziwić gości autentycznymi greckimi smakami. Smacznego.
