Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kuchnia domowa. Dieta bezglutenowa
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Celiakia lub nietolerancja glutenu to schorzenie, które wymaga rygorystycznego stosowania diety bezglutenowej i wolnej od pszenicy. Oznacza to konieczność wykluczenia z jadłospisu takich produktów jak chleb, herbatniki, ciastka, pieczywo chrupkie, ciasta, makarony, bułka tarta, semolina oraz wiele gotowych i przetwarzanych potraw, stanowiących często codzienny element diety. W jaki sposób można rozpoznać, które artykuły spożywcze zawierają pochodne pszenicy i glutenu? Co można bezpiecznie konsumować zarówno w domu, jak i na zewnątrz? Jak sprawić, by menu osób borykających się z tym problemem było różnorodne i smaczne?
Książka stanowi zbiór niezbędnych informacji dotyczących objawów nietolerancji pszenicy i glutenu oraz wskazówek, jak postępować po zdiagnozowaniu tego schorzenia. Znajdziesz tu starannie opracowane przepisy kulinarne, które eliminują produkty zawierające gluten i pszenicę. Publikacja podpowiada, jak przyrządzić pyszne zupy, przekąski, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne oraz różne warianty dań z drobiu, mięsa i dziczyzny. Dowiesz się również, jak serwować warzywa i przyrządzać potrawy wegetariańskie, a także jak komponować słodkie desery takie jak puddingi, tarty, ciasta, omlety i pieczywo. Na szczególną uwagę zasługują przepisy na świąteczne specjały idealne na Wielkanoc i Boże Narodzenie.
W książce odkryjesz aż 200 przepisów na bezglutenowe i bezpszenne posiłki dla całej rodziny. Znajdziesz tu także informacje o żywieniu dzieci i niemowląt, praktyczne porady dotyczące codziennego postępowania oraz listę produktów, których należy unikać. Dodatkowo, każdy przepis zawiera analizę składu i informacje o kaloryczności dania, co ułatwia świadome zarządzanie dietą.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Celiakia lub nietolerancja glutenu to schorzenie, które wymaga rygorystycznego stosowania diety bezglutenowej i wolnej od pszenicy. Oznacza to konieczność wykluczenia z jadłospisu takich produktów jak chleb, herbatniki, ciastka, pieczywo chrupkie, ciasta, makarony, bułka tarta, semolina oraz wiele gotowych i przetwarzanych potraw, stanowiących często codzienny element diety. W jaki sposób można rozpoznać, które artykuły spożywcze zawierają pochodne pszenicy i glutenu? Co można bezpiecznie konsumować zarówno w domu, jak i na zewnątrz? Jak sprawić, by menu osób borykających się z tym problemem było różnorodne i smaczne?
Książka stanowi zbiór niezbędnych informacji dotyczących objawów nietolerancji pszenicy i glutenu oraz wskazówek, jak postępować po zdiagnozowaniu tego schorzenia. Znajdziesz tu starannie opracowane przepisy kulinarne, które eliminują produkty zawierające gluten i pszenicę. Publikacja podpowiada, jak przyrządzić pyszne zupy, przekąski, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne oraz różne warianty dań z drobiu, mięsa i dziczyzny. Dowiesz się również, jak serwować warzywa i przyrządzać potrawy wegetariańskie, a także jak komponować słodkie desery takie jak puddingi, tarty, ciasta, omlety i pieczywo. Na szczególną uwagę zasługują przepisy na świąteczne specjały idealne na Wielkanoc i Boże Narodzenie.
W książce odkryjesz aż 200 przepisów na bezglutenowe i bezpszenne posiłki dla całej rodziny. Znajdziesz tu także informacje o żywieniu dzieci i niemowląt, praktyczne porady dotyczące codziennego postępowania oraz listę produktów, których należy unikać. Dodatkowo, każdy przepis zawiera analizę składu i informacje o kaloryczności dania, co ułatwia świadome zarządzanie dietą.
