Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kamica żółciowa
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Kamica żółciowa często nie daje o sobie znać, co sprawia, że pozostaje niewykryta i nie stanowi zagrożenia dla zdrowia. Jednak u niektórych osób złogi w drogach żółciowych mogą prowadzić do problemów z funkcjonowaniem układu pokarmowego, powodować ciężkie napady bólu określane jako kolka wątrobowa, a nawet do niebezpiecznych powikłań. Występowaniu kamicy żółciowej sprzyjają czynniki takie jak nieregularny tryb życia, niewłaściwa dieta, nadwaga oraz, co może wydawać się sprzeczne, szybka utrata wagi. Autorzy książki wskazują, jak wprowadzić zmiany w codziennym żywieniu, określając, jakie produkty spożywać, a jakich unikać, aby zminimalizować ryzyko dolegliwości lub zmniejszyć kamienie żółciowe. Publikacja ta zawiera cenne wskazówki opierające się na wiedzy specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, i jest przydatna zarówno dla pacjentów, jak i dla lekarzy opieki podstawowej.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Kamica żółciowa często nie daje o sobie znać, co sprawia, że pozostaje niewykryta i nie stanowi zagrożenia dla zdrowia. Jednak u niektórych osób złogi w drogach żółciowych mogą prowadzić do problemów z funkcjonowaniem układu pokarmowego, powodować ciężkie napady bólu określane jako kolka wątrobowa, a nawet do niebezpiecznych powikłań. Występowaniu kamicy żółciowej sprzyjają czynniki takie jak nieregularny tryb życia, niewłaściwa dieta, nadwaga oraz, co może wydawać się sprzeczne, szybka utrata wagi. Autorzy książki wskazują, jak wprowadzić zmiany w codziennym żywieniu, określając, jakie produkty spożywać, a jakich unikać, aby zminimalizować ryzyko dolegliwości lub zmniejszyć kamienie żółciowe. Publikacja ta zawiera cenne wskazówki opierające się na wiedzy specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, i jest przydatna zarówno dla pacjentów, jak i dla lekarzy opieki podstawowej.
