Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Jesień w kuchni pięciu przemian. Przepisy wegetariańskie
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jesień to doskonały czas na eksperymentowanie w kuchni, gdy pogoda sprzyja długiemu gotowaniu, pieczeniu i duszeniu potraw. Zgodnie z zasadami Pięciu Przemian, jesienne dania charakteryzują się bogatymi, kremowymi zupami i warzywami podawanymi na ciepło, a także sałatkami z dodatkiem kasz i roślin strączkowych. Aby utrzymać równowagę jesiennej energii yin, warto włączyć do diety ostre smaki, obecne w białych warzywach takich jak korzeń pietruszki, seler, por, cebula, kalafior czy kapusta. W tym okresie zaleca się także umiarkowane użycie przypraw takich jak imbir, czosnek lub chili, które pomagają wzmocnić organizm i go rozgrzać. Nie zapominajmy również o przygotowaniu zapasów poprzez robienie przetworów z warzyw i owoców na zimowe miesiące. Propozycje takie jak zupa brokułowa z kurkami, zupa cebulowa z kaszą jaglaną, sałatka z fasoli i jarmużu czy kotlety z grzybów leśnych z sosem żurawinowym to tylko kilka przykładów zdrowych i zbilansowanych potraw, które można odnaleźć w tej książce. Wszystkie zawarte przepisy są wegetariańskie, skoncentrowane na sezonowych składnikach, a wiele z nich jest także bezglutenowych. Wykorzystaj bogactwo jesieni z przepisami zgodnymi z zasadami Pięciu Przemian i ciesz się zdrowym gotowaniem!
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Jesień to doskonały czas na eksperymentowanie w kuchni, gdy pogoda sprzyja długiemu gotowaniu, pieczeniu i duszeniu potraw. Zgodnie z zasadami Pięciu Przemian, jesienne dania charakteryzują się bogatymi, kremowymi zupami i warzywami podawanymi na ciepło, a także sałatkami z dodatkiem kasz i roślin strączkowych. Aby utrzymać równowagę jesiennej energii yin, warto włączyć do diety ostre smaki, obecne w białych warzywach takich jak korzeń pietruszki, seler, por, cebula, kalafior czy kapusta. W tym okresie zaleca się także umiarkowane użycie przypraw takich jak imbir, czosnek lub chili, które pomagają wzmocnić organizm i go rozgrzać. Nie zapominajmy również o przygotowaniu zapasów poprzez robienie przetworów z warzyw i owoców na zimowe miesiące. Propozycje takie jak zupa brokułowa z kurkami, zupa cebulowa z kaszą jaglaną, sałatka z fasoli i jarmużu czy kotlety z grzybów leśnych z sosem żurawinowym to tylko kilka przykładów zdrowych i zbilansowanych potraw, które można odnaleźć w tej książce. Wszystkie zawarte przepisy są wegetariańskie, skoncentrowane na sezonowych składnikach, a wiele z nich jest także bezglutenowych. Wykorzystaj bogactwo jesieni z przepisami zgodnymi z zasadami Pięciu Przemian i ciesz się zdrowym gotowaniem!
