Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Jedzenie emocjonalne i inne podjadania. Jak poprawić swoje relacje z jedzeniem
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
O jedzeniu emocjonalnym
Jedzenie jest niezbędne do życia; bez energii, którą dostarcza, nie moglibyśmy przetrwać. Jednak rola odżywiania wykracza daleko poza zaspokojenie podstawowych potrzeb fizycznych. Potrafimy czerpać z niego przyjemność, celebrować posiłki i delektować się smakami. Niestety, jedzenie może stać się również źródłem problemów. Pod wpływem marketingu oraz własnych utrwalonych złych nawyków, często nieświadomie szkodzimy swojemu zdrowiu. Efektem tego bywają nadwaga, choroby oraz braki witamin i minerałów. Zdarza się też, że popadamy w obsesję na punkcie odchudzania lub narzucamy sobie zbyt restrykcyjne zasady zdrowego żywienia, co może przerodzić się w niezdrową obsesję.
Niniejsza książka nie jest kolejnym poradnikiem promującym cudowną dietę. Skupia się na naszych złożonych relacjach z jedzeniem oraz na mechanizmach, które prowadzą do utrzymywania szkodliwych nawyków, nawet gdy jesteśmy świadomi ich negatywnych skutków. Poznanie przyczyn naszych zachowań przy stole czy w sklepie może być kluczem do odzyskania równowagi, prowadzenia życia pełnego dobrych emocji i harmonii. Autorki podkreślają, że nie znajdziemy tu prostych wskazówek czy listy zadań do wykonania. Książka z założenia ma inspirować i dodawać odwagi do wprowadzenia mądrych zmian w naszym podejściu do jedzenia.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
O jedzeniu emocjonalnym
Jedzenie jest niezbędne do życia; bez energii, którą dostarcza, nie moglibyśmy przetrwać. Jednak rola odżywiania wykracza daleko poza zaspokojenie podstawowych potrzeb fizycznych. Potrafimy czerpać z niego przyjemność, celebrować posiłki i delektować się smakami. Niestety, jedzenie może stać się również źródłem problemów. Pod wpływem marketingu oraz własnych utrwalonych złych nawyków, często nieświadomie szkodzimy swojemu zdrowiu. Efektem tego bywają nadwaga, choroby oraz braki witamin i minerałów. Zdarza się też, że popadamy w obsesję na punkcie odchudzania lub narzucamy sobie zbyt restrykcyjne zasady zdrowego żywienia, co może przerodzić się w niezdrową obsesję.
Niniejsza książka nie jest kolejnym poradnikiem promującym cudowną dietę. Skupia się na naszych złożonych relacjach z jedzeniem oraz na mechanizmach, które prowadzą do utrzymywania szkodliwych nawyków, nawet gdy jesteśmy świadomi ich negatywnych skutków. Poznanie przyczyn naszych zachowań przy stole czy w sklepie może być kluczem do odzyskania równowagi, prowadzenia życia pełnego dobrych emocji i harmonii. Autorki podkreślają, że nie znajdziemy tu prostych wskazówek czy listy zadań do wykonania. Książka z założenia ma inspirować i dodawać odwagi do wprowadzenia mądrych zmian w naszym podejściu do jedzenia.
