Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Jedz zielone
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Pyszne przepisy dla miłośników warzyw to książka, która zachęca do częstszego sięgania po warzywa i owoce, mimo że niewiele osób nabywa prawidłowe nawyki żywieniowe w rodzinnym domu. Dla wielu warzywa stanowią nieprzyjemny dodatek do dań, zwłaszcza dla dzieci, które z trudem akceptują ich obecność na talerzu. Często kojarzone z koniecznością diety, warzywa mają nieoceniony wpływ na nasze zdrowie, dostarczając organizmowi niezbędnych substancji odżywczych. Działają one na odporność, zapobiegają chorobom i wspomagają ich leczenie. Na przykład, likopen zawarty w pomidorach wspomaga układ odpornościowy, a warzywa skrobiowe mogą chronić przed nowotworami układu pokarmowego. Rośliny z rodziny krzyżowych, takie jak brokuły czy kalafior, mają korzystny wpływ na wzrok, mózg oraz łagodzą alergiczne zapalenie dróg oddechowych. Ich spożycie pomaga w walce z cukrzycą typu 2 oraz wspiera terapię autyzmu, a regularna konsumpcja warzyw zmniejsza ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
Hanna Stolińska-Fiedorowicz z pasją obala przekonania o zielonych warzywach i przekonuje, że mogą one stać się smaczną częścią codziennego menu. W książce autorka podpowiada, które warzywa najlepiej spożywać w danych miesiącach, jak przechowywać je i przygotowywać, aby w pełni korzystać z ich zdrowotnych właściwości. Podzieli się także wiedzą o tym, jak włączyć warzywa do diety, aby poprawić samopoczucie i zapobiegać przyszłym problemom zdrowotnym, zwracając uwagę, kiedy ich spożycie może wpływać na działanie niektórych leków.
Paula Kraśniewska, za pomocą niemal 90 przepisów, ukazuje, jak zielone warzywa mogą zachwycić smakiem i sycić. Przez nią prezentowane dania łamią utarte stereotypy dotyczące smaku i sposobu przyrządzania warzyw, które większość z nas wyniosła z domu.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Pyszne przepisy dla miłośników warzyw to książka, która zachęca do częstszego sięgania po warzywa i owoce, mimo że niewiele osób nabywa prawidłowe nawyki żywieniowe w rodzinnym domu. Dla wielu warzywa stanowią nieprzyjemny dodatek do dań, zwłaszcza dla dzieci, które z trudem akceptują ich obecność na talerzu. Często kojarzone z koniecznością diety, warzywa mają nieoceniony wpływ na nasze zdrowie, dostarczając organizmowi niezbędnych substancji odżywczych. Działają one na odporność, zapobiegają chorobom i wspomagają ich leczenie. Na przykład, likopen zawarty w pomidorach wspomaga układ odpornościowy, a warzywa skrobiowe mogą chronić przed nowotworami układu pokarmowego. Rośliny z rodziny krzyżowych, takie jak brokuły czy kalafior, mają korzystny wpływ na wzrok, mózg oraz łagodzą alergiczne zapalenie dróg oddechowych. Ich spożycie pomaga w walce z cukrzycą typu 2 oraz wspiera terapię autyzmu, a regularna konsumpcja warzyw zmniejsza ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
Hanna Stolińska-Fiedorowicz z pasją obala przekonania o zielonych warzywach i przekonuje, że mogą one stać się smaczną częścią codziennego menu. W książce autorka podpowiada, które warzywa najlepiej spożywać w danych miesiącach, jak przechowywać je i przygotowywać, aby w pełni korzystać z ich zdrowotnych właściwości. Podzieli się także wiedzą o tym, jak włączyć warzywa do diety, aby poprawić samopoczucie i zapobiegać przyszłym problemom zdrowotnym, zwracając uwagę, kiedy ich spożycie może wpływać na działanie niektórych leków.
Paula Kraśniewska, za pomocą niemal 90 przepisów, ukazuje, jak zielone warzywa mogą zachwycić smakiem i sycić. Przez nią prezentowane dania łamią utarte stereotypy dotyczące smaku i sposobu przyrządzania warzyw, które większość z nas wyniosła z domu.
