Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Italia dla zielonych. Roślinna kuchnia włoska
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Włoska kuchnia zdobyła ogromną popularność na całym świecie, znana z bogactwa smaków i wykorzystania świeżych składników, takich jak warzywa, rośliny strączkowe i owoce. Każdy region, a nawet poszczególne miasta, mogą poszczycić się potrawami, które od wieków pozostają w pełni roślinne. Kuchnia ta to zdecydowanie więcej niż tylko znana na całym świecie pizza i makaron z sosem pomidorowym, a lokalne trattorie oraz domowe kuchnie odkrywają przed nami niewyczerpane skarby roślinnych smaków.
Do filiżanki kawy doskonale będą pasować słodkie weneckie bułeczki z szafranem, cornetto, migdałowa panna cotta albo orzeźwiające granity cytrynowe i kawowe. Na pobudzenie apetytu niezrównanym wyborem jest aperitivo, takie jak spritz bianco czy negroni, a na rozbudzenie kubków smakowych świetnie nadają się bruschetta, minipizzerki z ciasta francuskiego czy pieczone oliwki z czosnkiem i rozmarynem. Makarony, będące dumą włoskiej kuchni, występują w niezliczonych kształtach i rodzajach. Na solidny apetyt polecają się pieczone bakłażany, szpinak z rodzynkami, warzywne gulasze czy rozmaite focaccie: od tradycyjnej genueńskiej, przez toskańską z jabłkami, po wersję z ziemniakami i rozmarynem.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Włoska kuchnia zdobyła ogromną popularność na całym świecie, znana z bogactwa smaków i wykorzystania świeżych składników, takich jak warzywa, rośliny strączkowe i owoce. Każdy region, a nawet poszczególne miasta, mogą poszczycić się potrawami, które od wieków pozostają w pełni roślinne. Kuchnia ta to zdecydowanie więcej niż tylko znana na całym świecie pizza i makaron z sosem pomidorowym, a lokalne trattorie oraz domowe kuchnie odkrywają przed nami niewyczerpane skarby roślinnych smaków.
Do filiżanki kawy doskonale będą pasować słodkie weneckie bułeczki z szafranem, cornetto, migdałowa panna cotta albo orzeźwiające granity cytrynowe i kawowe. Na pobudzenie apetytu niezrównanym wyborem jest aperitivo, takie jak spritz bianco czy negroni, a na rozbudzenie kubków smakowych świetnie nadają się bruschetta, minipizzerki z ciasta francuskiego czy pieczone oliwki z czosnkiem i rozmarynem. Makarony, będące dumą włoskiej kuchni, występują w niezliczonych kształtach i rodzajach. Na solidny apetyt polecają się pieczone bakłażany, szpinak z rodzynkami, warzywne gulasze czy rozmaite focaccie: od tradycyjnej genueńskiej, przez toskańską z jabłkami, po wersję z ziemniakami i rozmarynem.
