Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Havel od kuchni
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Havel od kuchni to fascynująca podróż do świata czeskiej kuchni, przedstawiona z humorem i nostalgią. Książka ta zaskakuje nie tylko przepisami, które z powodzeniem mogłyby zagościć w kuchniach domowych miłośników dobrej kuchni, ale także anegdotami, które przypominają o niezwykłej osobowości Václava Havla. Autor, Michael Žantovský, długoletni przyjaciel i współpracownik Havla, dzieli się kulinarnymi wspomnieniami, które sięgają czasów, gdy gotowanie wymagało prawdziwej pomysłowości, a dostęp do składników był ograniczony.
Dzięki książce poznamy tajniki klasycznych czeskich potraw takich jak polędwica w śmietanie czy smażony ser, a także odkryjemy, jakie egzotyczne dania były marzeniem Havla, gdy przebywał w więzieniu. Całość jest okraszona niezwykłymi opowieściami o tym, jak w czasach bloku wschodniego granice kulinarne wymagały nie lada sprytu do pokonania.
Dla tych, którzy doceniają połączenie dobrej kuchni z nutką absurdalnego humoru, jest to lektura obowiązkowa. Havel wkracza do kuchni z nieoczywistym urokiem, przypominając, że nawet w trudnych czasach można odkrywać kulinarne przyjemności. Jednak jeśli poczucie humoru nie jest Wam bliskie i nie widzicie, czemu brak limonki mógłby być problemem w sałatce z awokado, ta książka może nie być odpowiednim wyborem. Ale dla reszty - przygoda przyniesie mnóstwo inspiracji na prezydenckie gotowanie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Havel od kuchni to fascynująca podróż do świata czeskiej kuchni, przedstawiona z humorem i nostalgią. Książka ta zaskakuje nie tylko przepisami, które z powodzeniem mogłyby zagościć w kuchniach domowych miłośników dobrej kuchni, ale także anegdotami, które przypominają o niezwykłej osobowości Václava Havla. Autor, Michael Žantovský, długoletni przyjaciel i współpracownik Havla, dzieli się kulinarnymi wspomnieniami, które sięgają czasów, gdy gotowanie wymagało prawdziwej pomysłowości, a dostęp do składników był ograniczony.
Dzięki książce poznamy tajniki klasycznych czeskich potraw takich jak polędwica w śmietanie czy smażony ser, a także odkryjemy, jakie egzotyczne dania były marzeniem Havla, gdy przebywał w więzieniu. Całość jest okraszona niezwykłymi opowieściami o tym, jak w czasach bloku wschodniego granice kulinarne wymagały nie lada sprytu do pokonania.
Dla tych, którzy doceniają połączenie dobrej kuchni z nutką absurdalnego humoru, jest to lektura obowiązkowa. Havel wkracza do kuchni z nieoczywistym urokiem, przypominając, że nawet w trudnych czasach można odkrywać kulinarne przyjemności. Jednak jeśli poczucie humoru nie jest Wam bliskie i nie widzicie, czemu brak limonki mógłby być problemem w sałatce z awokado, ta książka może nie być odpowiednim wyborem. Ale dla reszty - przygoda przyniesie mnóstwo inspiracji na prezydenckie gotowanie.
