Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
God food. Boska kuchnia Malki Kafki
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Zbiór boskich przepisów Malki Kafki "God food. Boska kuchnia Malki Kafki" to literacki debiut tej utalentowanej restauratorki.
Dobre jedzenie to rozkosz dla podniebienia. Wie o tym Malka Kafka, pomysłodawczyni konceptu Tel Aviv Urban Food. Restauratorka, której zdolności kulinarne docenili prawdziwi koneserzy kuchni.
Autorka jest zafascynowana społecznym kontekstem jedzenia: wspólne gotowanie, spożywanie posiłków przy jednym stole, dzielenie się jedzeniem. Zwraca dużą uwagę na aspekt odpowiedzialności za świat, co zjadam, skąd pochodzą produkty, jak produkować jedzenie zgodnie z zasadami zrównoważonej gospodarki. Postanowiła wydać swoją pierwszą debiutancką książkę "God food. Boska kuchnia Malki Kafki" i podzielić się z nami wspaniałymi przepisami na sycące dania główne, wyrafinowane przekąski, przepyszne desery, aromatyczne mieszanki ziół, czy orzeźwiające napoje.
Często zastanawiamy się w jaki sposób łączyć ze sobą poszczególne smaki, Malka zdradzi niejeden przepis w którym połączenie dwóch składników nigdy nie przyszłoby nam do głowy. Autorka w swoich restauracjach nie używa produktów pochodzenia zwierzęcego, swoich gości pragnie karmić zdrowo, dlatego eliminuje ze swoich dań gluten i cukier. Tym samym prowadzi jedną z nielicznych restauracji w Warszawie oferujących dania wegetariańskie, bezglutenowe i bezcukrowe. Przekonuje, że kuchnia roślinna wcale nie musi mieć płaskiego smaku. Pamiętaj również, żeby na biesiadowanie zaprosić rodzinę i przyjaciół, podobno aromatyczne dzieła kulinarne najlepiej smakują w towarzystwie.
Malka Kafka jest Żydówką, jej mąż Izraelczykiem. Obecnie mieszkają w Warszawie. Są ludźmi otwartymi i taki również jest ich dom, otwarty dla wszystkich przyjaciół i znajomych. Malka kocha kuchnię, posiada ogromną wiedzę na temat koszerności, judaizmu, świata żydowskiego i gotowania. W kwietniu 2010 roku otworzyła "Tel Aviv" pierwszą koszerną kawiarnię w Centrum Warszawy. Była gospodynią programu kulinarnego w Kuchnia + (Canal+). Jest współautorką książki kulinarnej. Felietonistka, wielokrotnie była zapraszana jako ekspertka kulinarna do programów TV. Prowadzi pokazy kulinarne na wielu festiwalach również zagranicznych oraz warsztaty kulinarne.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Zbiór boskich przepisów Malki Kafki "God food. Boska kuchnia Malki Kafki" to literacki debiut tej utalentowanej restauratorki.
Dobre jedzenie to rozkosz dla podniebienia. Wie o tym Malka Kafka, pomysłodawczyni konceptu Tel Aviv Urban Food. Restauratorka, której zdolności kulinarne docenili prawdziwi koneserzy kuchni.
Autorka jest zafascynowana społecznym kontekstem jedzenia: wspólne gotowanie, spożywanie posiłków przy jednym stole, dzielenie się jedzeniem. Zwraca dużą uwagę na aspekt odpowiedzialności za świat, co zjadam, skąd pochodzą produkty, jak produkować jedzenie zgodnie z zasadami zrównoważonej gospodarki. Postanowiła wydać swoją pierwszą debiutancką książkę "God food. Boska kuchnia Malki Kafki" i podzielić się z nami wspaniałymi przepisami na sycące dania główne, wyrafinowane przekąski, przepyszne desery, aromatyczne mieszanki ziół, czy orzeźwiające napoje.
Często zastanawiamy się w jaki sposób łączyć ze sobą poszczególne smaki, Malka zdradzi niejeden przepis w którym połączenie dwóch składników nigdy nie przyszłoby nam do głowy. Autorka w swoich restauracjach nie używa produktów pochodzenia zwierzęcego, swoich gości pragnie karmić zdrowo, dlatego eliminuje ze swoich dań gluten i cukier. Tym samym prowadzi jedną z nielicznych restauracji w Warszawie oferujących dania wegetariańskie, bezglutenowe i bezcukrowe. Przekonuje, że kuchnia roślinna wcale nie musi mieć płaskiego smaku. Pamiętaj również, żeby na biesiadowanie zaprosić rodzinę i przyjaciół, podobno aromatyczne dzieła kulinarne najlepiej smakują w towarzystwie.
Malka Kafka jest Żydówką, jej mąż Izraelczykiem. Obecnie mieszkają w Warszawie. Są ludźmi otwartymi i taki również jest ich dom, otwarty dla wszystkich przyjaciół i znajomych. Malka kocha kuchnię, posiada ogromną wiedzę na temat koszerności, judaizmu, świata żydowskiego i gotowania. W kwietniu 2010 roku otworzyła "Tel Aviv" pierwszą koszerną kawiarnię w Centrum Warszawy. Była gospodynią programu kulinarnego w Kuchnia + (Canal+). Jest współautorką książki kulinarnej. Felietonistka, wielokrotnie była zapraszana jako ekspertka kulinarna do programów TV. Prowadzi pokazy kulinarne na wielu festiwalach również zagranicznych oraz warsztaty kulinarne.